Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμαρχος Θερμαϊκού-Πάνω από 500 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμαρχος Θερμαϊκού-Πάνω από 500 κλήσεις στην Πυροσβεστική

​Έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών που έπληξαν την Θεσσαλονίκη! Ο δήμαρχος του Θερμαϊκού κάνει λόγο για «βιβλική καταστροφή». Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και ξεριζώθηκαν δέντρα σε Αγία Τριάδα, Επανομή και Μηχανιώνα.

«Είναι άσχημη και προβληματική η εικόνα στον δήμο μας. Δέντρα ξεριζώθηκαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά, δεκάδες δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ προσπαθεί να απεγκλωβίσει τους ανθρώπους από τα πλημμυρισμένα υπόγεια. Τα συνεργεία του Δήμου, από χθες που ξεκίνησε η έντονη βροχόπτωση, προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους για να πάνε οι κάτοικοι σήμερα στις δουλειές τους» δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Μαυρομάτης.

Ακόμα σημειώθηκαν και πολύωρες διακοπές ρεύματος στην περιοχή με αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια της ΕΥΑΘ και να βγουν τα λύματα στους δρόμους προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Όπως είπε ο κ. Μαυρομάτης, τις επόμενες ώρες θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να κηρυχτεί ο Δήμος Θερμαϊκού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες

Σύμφωνα με το seleo.gr, πυροσβέστες της 2ης ΕΜΑΚ έδωσαν μάχη προκειμένου να απεγκλωβίσουν από τα ορμητικά νερά ανθρώπους, κυρ��ως ηλικιωμένους που είχαν αποκλειστεί από την πρωτοφανή νεροποντή η οποία έπληξε την περιοχή του Θερμαϊκού και πρωτίστως τη Νέα Μηχανιώνα, την Επανομή και το Αγγελοχώρι.

Επιπροσθέτως οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν προκειμένου να διασώσουν 24 άτομα που βρίσκονταν εγκλωβισμένα στα αυτοκίνητά τους σε ρέματα και κυρίως σε χείμαρρο που υπερχείλισε στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πυροσβεστική έχει δεχτεί περίπου 500 για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και υπόγεια και απεγκλωβισμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top