ΑΥΤΟΨΙΑ Star στο «Αττικόν»- Ασθενείς στοιβαγμένοι σε ράντζα και γιατροί στα όρια εξάντλησης

Χάος και εικόνες ντροπής- Η υγεία νοσεί

​Αφύλακτα φάρμακα, ράντζα στους διαδρόμους, καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις στα νοσοκομεία, ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό και γιατροί που δουλεύουν στα όρια τους δείχνουν την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο σύστημα υγείας.

Πως το αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι; Οι σεκιούριτι του νοσοκομείου «Αττικόν» σήμερα το πρωί με κάθε τρόπο προσπάθησαν να εμποδίσουν την κάμερα του Star και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκούμα, να καταγράψει τα ράντζα που υπήρχαν στους διαδρόμους των κλινικών.

Μάλιστα δεν άφηναν να μιλήσουν ούτε οι συγγενείς των ασθενών οι οποίοι προσπαθούσαν να μας πουν ότι παρά το πρόβλημα των ράντζων γιατροί και νοσηλευτές έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην αισθάνονται τις ελλείψεις.

Δυστυχώς η κατάσταση με τα ράντζα στους διαδρόμους δεν άλλαξε. Οι συγγενείς των ασθενών μας περιέγραψαν την ίδια κατάσταση με αυτή που είχαμε καταγράψει σε προηγούμενες αυτοψίες στο ίδιο νοσοκομείο. Δηλαδή ράντζα στους διαδρόμους και νοσηλευτικό προσωπικό να κραυγάζει για βοήθεια.

Τα ράντζα αποτελούν συνηθισμένη εικόνα σε αρκετά νοσοκομεία ειδικά τις ημέρες εφημερίας, όπου η αναμονή είναι πολύωρη… Την ίδια στιγμή στην αυτοψία που κάναμε στον Ευαγγελισμό μετά από καταγγελία είδαμε ότι από μια ανοιχτή πόρτα που βλέπει σε δρόμο δίπλα στο νοσοκομείο υπήρχε ανοιχτή πόρτα που οδηγούσε σε ψυγεία με φάρμακα αλλά και αλλά υλικά που ουσιαστικά παρέμεναν αφύλακτα.

Ο καθένας δηλαδή θα μπορούσε να πάρει ό,τι θέλει και να φύγει ανενόχλητος! Εμείς απλά πλησιάσαμε, ανοίξαμε τα ψυγεία κάποια εκ των οποίων είχαν λειτουργικό πρόβλημα και ανενόχλητοι είδαμε τι υπήρχε στο εσωτερικό τους. Η υγεία νοσεί, οι ασθενείς κινδυνεύουν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ζητούν να βρεθεί γρήγορα μια λύση για να μην θρηνήσουμε θύματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top