Η κρίση… διαλύει τις ελληνικές οικογένειες: Στοιχεία ΣΟΚ για την μετανάστευση

Γερμανία και Γαλλία μας "παίρνουν" τα καλύτερα μυαλά!

​Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τους Έλληνες που εγκαταλείπουν την χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ώστε να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στις πέντε ηπείρους. Οι περισσότεροι είναι νέοι επιστήμονες που βρήκαν στο εξωτερικό την αξιοκρατία, την ηρεμία και τις ευκαιρίες που τους στέρησε η πατρίδα τους.

Πιο συγκεκριμένα, 332.000 Έλληνες έφυγαν την πενταετία 2010 - 2015, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου εξωτερικών.

Νούμερο ένα προορισμός των ελλήνων μεταναστών είναι η Γερμανία! Τεχνίτες, σερβιτόροι αλλά και πολλοί γιατροί φεύγουν εκεί για να βρουν δουλειά και περισσότερα λεφτά! Πολλοί συμπατριώτες μας όμως φεύγουν μόνιμα και στην Γαλλία!

Όλοι τους ή σχεδόν όλοι, παραδέχονται ότι δεν είναι εύκολο για κάποιον να ζει μακριά από την πατρίδα και τους συγγενείς του, και εύχοντ��ι να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα (αξιοκρατία, σύγχρονο κράτος, αξιοπιστία) για να πάρουν τη γενναία απόφαση να επαναπατριστούν!

Εντύπωση ωστόσο προκαλούν τα στοιχεία της πρωτοβουλίας «Brain Gain», σύμφωνα με τα οποία, 1 στους 10 επιστήμονες που μετανάστευσαν, δήλωσαν ότι δεν θα ξαναγυρίσουν ποτέ στην Ελλάδα!

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top