ΠΟΡΕΙΑ ΟΡΓΗΣ από τους συνταξιούχους: «Δεν έχουμε να φάμε» φώναξαν έξω από το υπ. Εργασίας

Για τη «σφαγή» των επικουρικών συντάξεων-Πρώτη ανάρτηση: 06/09/2016 13:20

Απεγνωσμένοι περίπου 200 συνταξιούχοι όλων των ταμείων έκαναν σήμερα το πρωί την πρώτη τους κινητοποίηση μετά το καλοκαίρι στέλνοντας ένα πρώτο μήνυμα στην κυβέρνηση Τσίπρα για το τι θα ακολουθήσει.

Οι συνταξιούχοι διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Εργασίας χωρίς την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, ενώ έκλεισαν το δρόμο και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Παρασκευή στις 19:00 στην Ομόνοια.

Εν τω μεταξύ εξοργισμένοι χτυπούσαν τα κατεβασμένα ρολά του υπουργείου και ζητούσαν απαντήσεις!

Σημειώνεται ότι από 33 έως 150 ευρώ «κουρεύτηκαν» οι επικουρικές συντάξεις του δεύτερου πακέτου περικοπών χωρίς να εξαιρεθούν οι αδύναμες κατηγορίες συνταξιούχων όπως οι χήρες/οι και τα άτομα με αναπηρία ακόμα και πάνω από 80%.

Η μεγάλη «σφαγή» έγινε στις επικουρικές του ιδιωτικού τομέα οι οποίες μειώθηκαν έως και 54% , ποσοστό που υπερβαίνει και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις.

Συνταξιούχος χηρείας του ΙΚΑ που έπαιρνε επικουρική 149 ευρώ καθαρά, έπαθε σοκ όταν είδε ότι από τη μια μέ��α στην άλλη η σύνταξή της είχε κατέβει στα 75 ευρώ (μείωση 50 %).

«Απλά εφάρμοσα τον νόμο» ήταν η κυνική απάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου στους συνταξιούχους, σύμφωνα με τον πρόεδρο συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμο Κουμπούρη, όπου συμμετείχε σε συνάντηση στο κτίριο του υπουργείου.

«Δεν τα βγάζουμε πέρα, δεν έχουμε να φάμε, πως να το κάνουμε. Μας έχουν κόψει την σύνταξη, συνέχεια κάθε μήνα γίνονται περικοπές με την οποιαδήποτε δικαιολογία και με τις συντάξεις που παίρνουμε δεν είναι μόνο να ζήσεις, να πληρώσουμε τα φάρμακα είναι να ταΐσουμε. Μέχρι στιγμής μου έχουν κόψει 250 ευρώ το μήνα», είπε αγανακτισμένος ο κύριος Γιάννης συνταξιούχος του ΙΚΑ.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα, με επίκεντρο το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο στη ΔΕΘ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top