Μόνο στο star.gr: Υπάρχει επιτυχία ΧΩΡΙΣ φροντιστήριο-Η Ιωάννα τίναξε τα μόρια των Πανελλαδικών

Η αξιέπαινη μαθήτρια εξηγεί πως τα κατάφερε

​Ένα κορίτσι από το Φλάμπουρο Λάρισας, το πρώτο παιδί μιας αγροτικής οικογένειας, κατάφερε να κάνει το αδύνατο δυνατό και να αποδείξει πως η θέληση, η προσωπική προσπάθεια και η ουσιαστική βοήθεια από το εκπαιδευτικό πλαίσιο μπορούν να σε οδηγήσουν στην πραγματοποίηση των ονείρων σου.

Η Ιωάννα Μπουμπουνάρα ολοκλήρωσε τη φοίτηση της στο λύκειο του διπλανού χωριού, το οποίο είχε συνολικά εννιά μαθητές στη Γ΄ Λυκείου. Κατάφερε να περάσει στην Φαρμακευτική Σχολή Θεσσαλονίκης με 18.610 μόρια. Το αξιόλογο με την Ιωάννα, εκτός βέβαια από την μεγάλη επιτυχία της, είναι ότι τα κατάφερε…σχεδόν μόνη της.

49259_368908201_o.jpg
Η ίδια επέλεξε να πορευτεί στο δρόμο των πανελληνίων χωρίς φροντιστήριο, βασιζόμενη στις δικές της δυνάμεις και μελετώντας αρκετές ώρες.

«Επέλεξα να μην κάνω φροντιστήριο και να προσπαθήσω μόνη μου. Με��ικές φορές είχα μια ανασφάλεια. Όμως την ίδια ώρα, αυτό γινόταν κίνητρο για να προσπαθήσω παραπάνω και να τα καταφέρω. Ήθελα να βασιστώ στο σχολείο μου και να δείξω ότι γίνεται και χωρίς φροντιστήριο. Υπάρχουν αξιόλογοι καθηγητές που μπορούν να βοηθήσουν την δημόσια εκπαίδευση και πραγματικά με βοήθησαν πάρα πολύ και τους ευχαριστώ» εξηγεί η Ιωάννα στο star.gr.

«Με βοήθησαν πάρα πολύ, γιατί μου έδιναν επιπλέον ασκήσεις, διαγωνίσματα και τα διορθώναμε μαζί. Ήταν κάτι σαν φροντιστήριο αυτό για μένα. Το πιο σημαντικό όμως κατ’ εμέ είναι η προσωπική προσπάθεια και το διάβασμα που κάνει ο μαθητής στο σπίτι» συνεχίζει η Ιωάννα και προσθέτει:

«Αφιέρωνα αρκετές ώρες την ημέρα για διάβασμα αλλά προσπαθούσα να μην ξενυχτάω».
1915926_782587341_n.jpg
Όσο για τα μελλοντικά της σχέδια μετά την 5ετή φοίτησή της στη Φαρμακευτική, λέει στο star.gr:
«Θα ήθελα να ασχοληθώ με την έρευνα. Να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό. Αν μου δοθεί η ευκαιρία, η πρώτη μου επιλογή θα ήταν να μείνω στην Ελλάδα. Αν δεν γίνεται, θα φύγω στο εξωτερικό».
Σημαντικό ρόλο όμως σε αυτήν την προσπάθεια, διαδραμάτισε και η οικογένεια της, για την οποία αναφέρει: «Η οικογένεια μου ήταν δίπλα μου πάντα. Με στήριξαν πολύ αυτή τη χρονιά, μου έλεγαν να μην αγχώνομαι. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ανθρώπους που σ’ αγαπάνε. Βοηθάει πολύ αυτό στην ψυχολογία σου και είναι σημαντικό να δώσεις πανελλήνιες… με καλή ψυχολογία».

Τέλος, η αξιέπαινη μαθήτρια συστήνει στους υποψήφιους των πανελληνίων «να μην αγχώνονται τόσο πολύ» και εξηγεί: «Εμένα τουλάχιστον με βοηθούσε, όταν σκεφτόμουν ότι δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν και ότι έχω δικαίωμα και στην αποτυχία. Και δεν είναι ακριβώς αποτυχία, είναι μια σημαντική προσπάθεια».

της Σοφίας Βάγκα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top