Εισαγγελική έρευνα για το έλλειμμα του 2009 διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Για την τυχόν αλλοίωση των στοιχείων

​Νέα έρευνα για την τυχόν αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος από την ΕΛΣΑΤ ξεκινά η Δικαιοσύνη, γεγονός που αναμένεται να διογκώσει τις αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία έδειξε την ενόχλησή της για την αναμόχλευση του ζητήματος με κατηγορούμενο τον πρώην πρόεδρο της Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου.

Με παρέμβασή της, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας «Η Δημοκρατία» που αναφέρονταν σε παρασκηνιακές κινήσεις σχετικά με το έλλειμμα του 2009.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ειδικότερα στον Προϊστάμενό της κ. Ηλία Ζαγοραίο δύο δημοσιεύματα της εν λόγω εφημερίδας με τίτλο, «Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και σιωπηρά» με ημερομηνία 29 Αυγούστου και ένα ακόμα με τίτλο «Οι δύο διαρρήξεις για τα ντοκουμέντα φωτιά- η συνωμοσία της Eurostat που έχει και ποινικές ευθύνες» με ημερομηνία 31 Αυγούστου του 2016.

Η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου με την παραγγελία της ζητά να ερευνηθεί το περιεχόμενο των επίμαχων δημοσιευμάτων και αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα.

Σημειώνεται, ότι πρόσφατα αναιρέθηκε η απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ως προς την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009, προκαλώντας αντιδράσεις και εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η αναίρεση της απαλλαγής του κ. Γεωργίου από τον Άρειο Πάγο έγινε μετά από σχετική πρόταση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, όταν ακόμα ήταν αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, ενώ για την υπόθεση Γεωργίου προσεχώς θα κριθεί -και πάλι- από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top