Σε επαγρύπνηση οι υγειονομικές αρχές-Ελονοσία,Ηπατίτιδα και Φυματίωση στους καταυλισμούς

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Σε επαγρύπνηση είναι οι υγειονομικές αρχές της χώρας αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου η ελονοσία θα μας απασχολεί και τον Σεπτέμβρη.

Την ίδια ώρα όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου, ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας καταγγέλλει πως η υγεία των μεταναστών έχει αφεθεί στα χέρια των ΜΚΟ.

Οι κακές συνθήκες υγιεινής, η ελονοσία, η ηπατίτιδα Α και η φυματίωση είναι υπαρκτά φαινόμενα στους καταυλισμούς των προσφύγων. Οι ειδικοί τα χαρακτηρίζουν μεμονωμένα κρούσματα όμως η ελονοσία θα μας απασχολήσει πολύ και το Σεπτέμβρη.

Η ηπατίτιδα Α ��ου παρατηρείται στους καταυλισμούς αντιμετωπίζεται προληπτικά με εμβολιασμούς στον στενό οικογενειακό κύκλο όσων έχουν μολυνθεί.

Ο ιατρικός σύλλογος της Αθήνας όμως καταγγέλλει πως η δημόσια υγεία των προσφύγων έχει παραδοθεί στις ΜΚΟ.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δεν δέχεται τις καταγγελίες του ΙΣΑ πως οι ΜΚΟ φροντίζουν ουσιαστικά τους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών. Μάλιστα επισημαίνουν πως τόσο οι γιατροί, όσο και οι νοσηλευτές που περιθάλπουν τους πρόσφυγες θα πρέπει να ελέγχονται από τους ιατρ��κούς συλλόγους και να υποβάλλονται στους απαραίτητους εμβολιασμούς.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση οι ειδικοί επισημαίνουν πως η πολιτεία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα αφού σε δυο μήνες θα μας επισκεφτεί και η εποχική γρίπη!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top