«Αιμορραγεί» ο Ευαγγελισμός- Απλήρωτοι επί τρεις μήνες οι εργαζόμενοι

Υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση στέλνουν στην "εντατική" το νοσοκομείο

Συνεχίζει να "αιμορραγεί" το νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι έκαναν τετράωρη στάση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα και λύσεις στα πολλά προβλήματα του νοσοκομείου. Την ίδια στιγμή σοκάρει η είδηση ότι η δημόσια υγεία λειτουργεί πλέον κυρίως με δωρεές και εράνους.

«Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, με ανθρώπινες ζωές. Πίσω μας έχουμε παιδιά, συζύγους ό,τι έχει ένας άνθρωπος. Έλεος δηλαδή να μην έχουμε ένα κομμάτι ψωμί να φάμε» λέει αγανακτισμένη μια καθαρίστρια.

Έμφραγμα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας με τους εργαζόμενους να διαδηλώνουν για το αυτονόητο, μία αξιοπρεπή δουλειά όπως λένε.

«Τραβιόμαστε με στάσεις εργασίας κάθε φορά για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα. Και τι λεφτά 450 ευρώ;»

Μη καταβολή μισθών τριών μηνών σε 450 περίπου εργολαβικούς εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων, υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση του ιδρύματος, ελλείψεις υλικών είναι κάποια μόνο από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό.

«Δουλεύουμε πρωί νύχτες, διπλοβάρδιες, είμαι χειρουργημένη και στα δυο τα χέρια μου και δουλεύω τραυματιοφορέας, δεν με απαλλάσσουν»

Καθαρίστριες, γιατροί, τραυματιοφορείς, τραπεζοκόμοι, security και άλλες ειδικότητες συμμετείχαν στην τετράωρη στάση εργασίας που έγινε το πρωί.

Το παζλ της εξαθλίωσης της δημόσιας υγείας συμπληρώνει η διαπίστωση της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων δημοσίων νοσοκομείων ότι η δημόσια υγεία, καλύπτει όσες ανάγκες μπορεί για τη λειτουργία της κυρίως με εράνους, συναυλίες και δωρεές ιδιωτών, ασθενών, συλλόγων και ιδρυμάτων.

Πρόσφατο παράδειγμα οι αξονικοί τομογράφοι στο Σισμανόγλειο. Κανείς από τους δύο δεν λειτουργούσε και οι ασθενείς αναγκάζονταν να μεταφερθούν για εξετάσεις στο Αμαλία Φλέμινγκ μέχρι που μια δωρεά εξασφάλισε την επαναλειτουργία τους ενός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top