Με ΧΙΛΙΑΔΕΣ κενά εκπαιδευτικών θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

​Φόβους ότι το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών εκφράζουν οι συνδικαλιστές. Ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές, στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη πέρυσι τα κενά καλύφθηκαν μετά το Νοέμβριο.

Αγώνα για να καλυφθούν εγκαίρως τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών πρέπει να δώσει το Υπουργείο Παιδείας. Μόνο στην Α/θμια εκπαίδευση τα κενά υπολογίζονται πάνω από 14.000.

Ενδεικτικά λείπουν από το Ηράκλειο 589 εκπαιδευτικοί, από τα Δωδεκάνησα 519, από την Ανατολική Αττική 355, από την Αιτωλοακαρνανία 318, από τις Κυκλάδες 278, από την Ηλεία 253. Στο Ρέθυμνο συνολικά τα κενά φτάνουν τα 350.

Για τα γυμνάσια και τα Λύκεια της περιοχής υπάρχουν φόβοι ότι οι κενές θέσεις θα ξεπεράσουν τις αντίστοιχες περσινές. Ανάλογες ανησυχίες για τα κενά εκφράζουν συνδικαλιστές σε Ρόδο, Φλώρινα και Έβρο.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βλέπουν ως "σανίδα σωτηρίας" τις προσλήψεις των αναπληρωτών, οι οποίοι για μία ακόμη χρονιά θα κληθούν να σηκώσουν στους ώμους τους, το βάρος της σωστής λειτουργίας των σχολείων.

Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για το νέο τύπο ολοήμερο δημοτικό και υποστηρίζουν ότι θα λειτουργεί ως παιδοφυλακτήριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top