Ρεπορτάζ STAR: Υγειονομική ΒΟΜΒΑ το νοσοκομείο Πατησίων!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο-Πρώτη ανάρτηση: 31/08/2016 00:02

​Υγειονομική βόμβα χαρακτήρισε το πρώην νοσοκομείο Πατησίων που έχει καταληφθεί από πρόσφυγες και μετανάστες έκθεση επιθεωρητών υγείας. Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του STAR και ο Βαγγέλης Γκούμας στο εσωτερικό είναι ενδεικτικές της τραγικής κατάστασης που επικρατεί.

Μέσα από βρώμικες λεκάνες τρώνε τα μικρά παιδιά των μεταναστών και ξεγελούν την πείνα τους καθώς η λιγοστή τροφή που μεταφέρουν τα ίδια από όροφο σε όροφο δεν αρκεί για όλους.

Δυστυχώς η κατάσταση που κατέγραψε η κάμερα στο εσωτερικό του τμήματος του πρώην νοσοκομείου Πατησίων που έχει καταλειφθεί από πρόσφυγες και μετανάστες δείχνει τις άθλιες συνθήκες που ζουν αυτοί οι άνθρωποι.

Προχωρώντας στο εσωτερικό φτάσαμε στο καρδιολογικό ιατρείο. Έχει μετατραπεί σε δωμάτιο όπου οι μετανάστες κοιμούνται χωρίς στρώματα στο πάτωμα.

Δίπλα ακριβώς από την σπασμένη του��λέτα τρέχουν τα βρώμικα νερά που καταλήγουν στα δωμάτια. Οι γυναίκες προσπαθούν να τα απομακρύνουν για να μην φτάσουν στον χώρο που κοιμούνται.

Ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο όπου και εδώ τα ιατρεία έχουν μετατραπεί σε δωμάτια. Τα παιδιά βήχουν ενώ δίπλα τους είναι ξαπλωμένος ένας νεαρός άνδρας ο οποίος είναι σχεδόν αναίσθητος.

Τα λιγοστά φάρμακα που έχουν συγκεντρώσει αρκούν για βασικές ανάγκες καθώς δεν υπάρχει γιατρός για να τους τα δώσει.

Σε όλα τα δωμάτια που στο παρελθόν λειτουργούσαν ως ιατρεία υπάρχουν μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν σε άθλιες συνθήκες. Ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια.

Η έκθεση καταπέλτης των επιθεωρητών δημόσιας υγείας αναφέρει τους τεράστιους κινδύνους που υπάρχουν για τους πρόσφυγες ��λλά και για τους κατοίκους της περιοχής κάτι που επισήμανε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου που ζητά να αποδοθούν ευθύνες.

Από την πλευρά της η διοίκηση του γενικού νοσοκομείου Κωνσταντοπουλείου- Πατησίων ανέφερε ότι το συγκεκριμένο κτίριο που έχει καταληφθεί δεν ανήκει σε αυτή.

Όμως η πραγματικότητα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την υγεία τόσο των μεταναστών και προσφύγων όσο και των κατοίκων της περιοχής που παρακολουθούν ανήμποροι να αντιδράσουν σε αυτή την τραγική κατάσταση που δημιούργησε η κατάληψη του κτιρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top