Νέα Καβάλα: Τέσσερα νέα κρούσματα ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ μέσα σε 10 μέρες σε κέντρο φιλοξενίας

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

​Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τότε που έγινε γνωστό πως οκτώ παιδιά προερχόμενα από το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας νοσηλεύτηκαν με ηπατίτιδα Α στο νοσοκομείο του Κιλκίς και διαπιστώθηκαν άλλα τέσσερα νέα κρούσματα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς Αχιλλέα Καλεμκερίδη, από το ίδιο κέντρο φιλοξενίας νοσηλεύτηκαν προ 10ημέρου στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς δύο παιδάκια ηλικίας 3,5 και 4 ετών αντίστοιχα ενώ μέχρι σήμερα εξακολουθούν να νοσηλεύονται ένα 6χρονο αγοράκι και ένας 16χρονος στην Παθολογική Κλινική.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ότι τον Ιούνιο του 2016 σε όλη την Ελλάδα είχαμε μόλις 15 κρούσματα σε 10.000.000 κατοίκους ενώ τον Αύγουστο έχουμε 12 κρούσματα σε καταυλισμό 2.000 προσφύγων.

Οι αρχές μετά τα πρώτα οκτώ (7 παιδιά και ένας 18χρονος) κρούσματα στη Νέα Καβάλα έσπευσαν να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς φοβούμενοι τον κίνδυνο επιδημίας. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top