Κινδυνεύουν ορισμένοι εκπαιδευτικοί να μείνουν χωρίς σύνταξη; Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας

Δημοσιεύματα αναφέρονταν σε αυτούς που είχαν κάνει τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση

Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, εκπαιδευτικοί που είχαν κάνει τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη.

Σε σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για παραπληροφόρηση αναφέρεται ότι «είναι απολύτως ψευδές ότι οφείλουν να ανακαλέσουν την αίτηση συνταξιοδότησης όλοι οι εκπαιδευτικοί που την υπέβαλαν μέχρι 4/5/2016 ή ότι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη.

«Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα εκ των 1350 εκπαιδευτικών που υπέβαλε αίτημα συνταξιοδότησης σύμφωνα με το αρ. 33 τουν.4386/2016, αφού θεμελίωνε συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως 4/5/2016, έκανε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης που προώθησε το υπουργείο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα καθώς θα συνταξιοδοτηθούν με το παλαιό σύστημα», συμπληρώνεται.

Κατά το υπουργείο Παιδείας, το θέμα δημιουργείται για ένα μικρό αριθμό εκπαιδευτικών που δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης μέχρι 4/5/2016.

Για τους εκπαιδευτικούς αυτούς διευκρινίζεται ότι οι μήνες που διανύθηκαν (από 5/5/2016 έως 31/8/2016) θα υπολογιστούν ως συντάξιμη υπηρεσία, όταν αποφασίσουν να συνταξιοδοτηθούν με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Για το λόγο αυτόν, καταλήγει το υπουργείο Παιδείας, τους δόθηκε η δυνατότητα ανάκλησης της αίτησης παραίτησης μέχρι 31/8/2016.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top