ΠΑΓΩΣΕ το γέλιο του «Χαμόγελου του Παιδιού»- Καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ άνω των 57.000 ευρώ

Τι λέει στο star.gr o πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος

​Το ιλιγγιώδες ποσό των 57.313,31 ευρώ καλείται να πληρώσει για ΕΝΦΙΑ το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Το star.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Κώστα Γιαννόπουλο ο οποίος έκανε λόγο για «ένα άδικο χαράτσι για όλους όσους καλούνται να το πληρώσουν, πόσω μάλλον για έναν οργανισμό ο οποίος με τα χρήματα που του προσφέρει ο απλός κόσμος παράγει έργ��, στηρίζοντας 52.000 παιδιά μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2016».

«Είναι απαράδεκτο να καλείσαι να πληρώσεις χρήματα για τα οποία ήδη αυτοί που σε έχουν στηρίξει από το υστέρημα τους, έχουν πληρώσει (ΕΝΦΙΑ, φόρους κλπ)», σημειώνει.

Στη συνέχεια τόνισε ότι διαχρονικά είχε λάβει υποσχέσεις ότι κάτι θα γίνει με το θέμα αυτό. «Αυτή τη φορά το εκκαθαριστικό σημείωμα εστάλη παρότι είχαμε προφορικές διαβεβαιώσεις από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη αλλά και από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών, ότι θα γ��νει προσπάθεια να ρυθμιστεί νομοθετικά η απαλλαγή από φόρους για τις οργανώσεις που προσφέρουν ουσιαστικό έργο. Είχαμε στείλει μάλιστα και ένα “πρότυπο” για το πώς θεωρούμε ότι πρέπει να ρυθμιστεί το θέμα», μας είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι άδικο και απάνθρωπο. Ήταν ένα σοκ για εμάς», προσθέτει, «όταν λάβαμε το εκκαθαριστικό σημείωμα».

Τονίζει μάλιστα πως πριν από λίγες ημέρες ανανεώθηκε η πιστοποίηση του «Χαμόγελου του Παιδιού» για πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και –για πρώτη φορά- τριτοβάθμια φροντίδα από το υπουργείο Εργασίας. «Δηλαδή από την μία σε επιβραβεύουν για τη δουλειά σου σαν φορέα και από την άλλη σε τιμωρούν με το να πληρώνεις χαράτσια», παρατηρεί.

Ο κ. Γιαννόπουλος διευκρινίζει ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση.

news_23_08_2016_01.jpg

Η οργάνωση, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, έχει υποστηρίξει περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα, παρέχει υπηρεσίες και υλοποιεί δράσεις που στηρίζουν τις κρατικές δομές και τους θεσμούς και έχει συνάψει σύμφωνα συνεργασίας με υπουργεία, περιφέρειες, δήμους και άλλους φορείς.

Ο κ. Γιαννόπουλος ζητάει συνάντηση με τον πρωθυπουργό «προκειμένου να του δείξουμε το έργο μας».

news_22_08_2016_05.jpg

Υπενθυμίζεται ότι ο περσινός ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια του «Χαμόγελου του Παιδιού» ανήλθε σε 43.240 ευρώ, ποσό που τελικά καλύφθηκε από ιδιωτική χορηγία. «Αυτό όμως δεν είναι λύση, γιατί τα λεφτά αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να στηρίξουμε παιδιά και όχι για να εξανεμίζονται σε φόρους», επισημαίνει ο κύριος Γιαννόπουλος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού», έχει στο πλευρό του τον κόσμο καθώς όπως είπε υπήρξαν πολλά υποστηρικτικά σχόλια στα social media. Ενδεικτικά μας ανέφερε ένα που έλεγε: «Ρε παιδιά πείτε τους να βάλουν σε εμάς κάτι παραπάνω για να πληρώσουμε εμείς τον ΕΝΦΙΑ του Χαμόγελου».

news_22_08_2016_04.jpg

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού» επισυνάπτει δύο ανοιχτές επιστολές παιδιών που υποστηρίζει, προς τον πρωθυπουργό. Ο Αλέξανδρος Νάκο, ο οποίος μεγάλωσε σε σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» και σήμερα είναι εν ενεργεία οικονομολόγος, σημειώνει ότι «η πολιτεία στην πλειοψηφία της "ξέχασε" το καθήκον της απέναντι στα παιδιά και αρκέστηκε στις ιδιωτικές πρωτοβουλίες που κάλυπταν τα κενά της. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι το κράτος ήταν δίπλα σε αυτές τις πρωτοβουλίες μόνο στις βραβεύσεις και στις καλές μέρες. Όταν ήρθαν τα δύσκολα η πολιτεία "ξέχασε" τι είχαν προσφέρει αυτοί οι οργανισμοί και όχι μόνο δεν τους βοήθησε αλλά τους επέβαλε φόρους, όπως ο ΕΝΦΙΑ ή τα τέλη κυκλοφορίας».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ζητάει την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας «και κάθε άλλη άδικη φορολογία π��υ τους επιβάλλεται».

news_22_08_2016_02.jpg

Ο Γιώργος Φατνασής, ο οποίος, επίσης, μεγάλωσε σε σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» και σήμερα εργάζεται ως πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, δηλώνει την απογοήτευσή του καθώς «το Χαμόγελο πρέπει να πληρώσει ένα υπέρογκο ποσό σε φόρους, ΕΝΦΙΑ κ.λπ.» και τονίζει πως «τα παιδιά είναι το μέλλον, οπότε όταν η κυβέρνηση καταστρέφει τα παιδιά της, καταστρέφει το μέλλον της χώρας». Στην επιστολή του, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Βασίζομαι κυριολεκτικά στη δική σας ευαισθησία να διορθώσετε αυτήν την αδικία».

*Οι φωτογραφίες είναι από διάφορες δραστηριότητες του Συλλόγου

Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top