Χίος: Οι κάτοικοι περιπολούν για να αποτρέψουν τις κλοπές!

Αλλοδαποί από το hot spot της ΒΙΑΛ μπαίνουν στα σπίτια και παίρνουν είδη ρουχισμού και καθαριότητας, αλλά και ηλεκτρικές συσκευές

​Ομάδες περιφρούρησης έχουν φτιάξει οι κάτοικοι των Βαβίλων στη Χίο μετά τα απανωτά περιστατικά κλοπών που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες στο χωριό τους. Όπως λένε, αλλοδαποί από το hot spot της ΒΙΑΛ μπαίνουν στα σπίτια και παίρνουν είδη ρουχισμού και καθαριότητας, αλλά και ηλεκτρικές συσκευές.

Κάθε βράδυ, ανά τρεις, δέκα κάτοικοι της κοινότητας Βαβίλων στη Χίο, περιπολούν γύρω από το χωριό, σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τα σπίτια από τις κλοπές. Από τις οκτώ το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα φυλάνε τους δύο δρόμους που οδηγ��ύν από το hot spot της ΒΙ.ΑΛ. στο χωριό.

Οι περιπολίες ξεκίνησαν την Παρασκευή. Ένας αλλοδαπός που λίγο νωρίτερα είχε μπει σε σπίτι του οικισμού ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την ομάδα περιφρούρησης.

«Έχουν κλέψει επτά σπίτια μέσε σε 15 μέρες. Και να τύχει την πρώτη βραδιά να πιάσουμε τον κλέφτη. Δεν τον συλλάβαμε γιατί δεν έχουμε τέτοιες ικανότητες και τέτοια ένστικτα. Εμείς φοβηθήκαμε βασικά, αλλά και αυτός φοβήθηκε και πέταξε τα κλοπιμαία και έφυγε» λέει κάτοικος της περιοχής.

Αστυνομικοί πήραν τις τσάντες με τα κλοπιμαία και την επόμενη ημέρα τα παρέλαβε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Όπως λένε οι κάτοικοι οι γυναίκες φοβούνται πλέον να μπουν στα σπίτια τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top