Η ανεργία και η κρίση οδηγούν στο εξωτερικό τους Έλληνες νοσηλευτές

Τι λένε φορείς της υγείας για το διαλυμένο ΕΣΥ

​Η ανεργία, η κρίση και η εργασιακή εξόντωση των Ελλήνων νοσηλευτών, τους οδηγεί να μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Στο ρεπορτάζ του STAR βλέπετε τι λένε νοσηλευτές και φορείς της υγείας για το διαλυμένο ΕΣΥ, που οδηγεί νέους ηλικίας 25-35 ετών στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Η κυρία Γεωργία Στεφανούλη που υπηρετεί ως προϊστάμενη νοσηλεύτρια στο εθνικό σύστημα υγείας, γνωρίζει από πρώτο χέρι πως είναι η σκληρή καθημερινότητα στα δημόσια νοσοκομεία και κατανοεί γιατί οι νέοι συνάδελφοι της, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα!
«Δεν δουλεύουν full time ωράριο, ελάχιστες ώρες εργασίας και παραπάνω λεφτά» λέει η κα Στεφανούλη.
Οι νοσηλευτές στην Ελλάδα εργάζονται σε συνθήκες εξόντωσης με χρωστούμενα ρεπό και άδειες, λίγα χρήματα και τεράστιο όγκο δουλειάς.
«Τα ωράρια είναι εξαντλητικά και οι μισθοί πείνας. Τα τελευταία δυο χρόνια πάνω από 2.000 επαγγελματίες υγείας έχουν φύγει στο εξωτερικό».
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας:
25-35 ετών άνεργοι
70% Γυναίκες
30% Άνδρες
80% Μεγάλη Βρετανία
3% Σουηδία
7%Γερμανία
4% Κύπρο
Πρόσφατη έρευνα του ΟΟΣΑ δείχνει πως οι Έλληνες νοσηλευτές είναι οι πιο κακοπληρωμένοι της Ευρώπης και ταυτόχρονα σηκώνουν το μεγαλύτερο όγκο δουλειάς. Όταν σε όλη την Ευρώπη αναλογούν 8 νοσηλευτές ανά 1.000 κατοίκους στην Ελλάδα η αναλογία είναι μόλις 3,6 νοσηλευτές στους 1.000 κατοίκους.
«Και τα οικονομικά κίνητρα είναι μεγάλα, όπως γνωρίζουμε ότι και οι αποδοχές είναι αυξημένες».
Για να λειτουργήσει σωστά το ρημαγμένο ΕΣΥ χρειάζονται 15.000 νοσηλευτές και άλλοι τόσοι βοηθοί. Προσλήψεις όμως δεν φαίνονται στον ορίζοντα
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top