Το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που σχεδιάζει το Υπ.Παιδείας βρίσκει υποστηρικτές και μη!

Οδεύουν προς κατάργηση οι πανελλήνιες

Σε βάθος τετραετίας το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται έτοιμο να καταργήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις και η εισαγωγή στις σχολές να γίνεται με το απολυτήριο του Λυκείου.

Η θέσπιση του νέου συστήματος εισαγωγής που σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας βρίσκει υποστηρικτές και μη.

Πρόκειται για πυροτέχνημα ή για πρόταση που θα φέρει την ανατροπή στον τρόπο εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα; Παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας υποστηρίζουν ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο της κατάργησης των πανελλαδικών και οι φοιτητές να εισάγονται με βάση τις σχολικές επιδόσεις τους.

«Θα πρέπει να βγαίνει από τη διαδικασία του σχολείου όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο κάτι σαν το Baccalaureat» λέει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Πάντης.
Η ομοσπονδία των φροντιστών υποστηρίζει ότι το μόνο αδιάβλητο σύστημα είναι αυτό των πανελλαδικών εξετάσεων.
«Θα πρέπει να διαφυλαχθεί η αντικειμενικότητα του συστήματος. Πώς θα αξιολογήσουμε τους μαθητές που έρχονται από ιδιωτικά ή τους βάζουν υψηλούς βαθμούς και στα δημόσια;» λέει ο Πρόεδρος της ΟΕΦΕ, Γιάννης Βαφειαδάκης.
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κρατάει κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με τις λεπτομέρειες του νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Πάντως σαν σκέψη έχει και υποστηρικτές.
«Είναι μια καλή ευκαιρία για τους μαθητές γιατί πολλά παιδιά ήταν άτυχα στις Πανελλήνιες λόγω άγχους κι έτσι χάνουν μια ολόκληρη χρονιά».
«Οι πανελλήνιες είναι μια ηλιθιότητα, δεν έχουν νόημα πραγματικά και δεν θεωρώ ότι αξιολογούν το μαθητή».
Η εισαγωγή με το Εθνικό απολυτήριο είχε πέσει στο τραπέζι της συζήτησης εδώ και καιρό μέσω του εθνικού διαλόγου. Εφαρμόζεται πολλά χρόνια στη Γαλλία και σε όλες τις Σκανδιναβικές χώρες.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top