ΑΥΤΟΨΙΑ STAR:Εικόνες ΧΑΟΥΣ στο Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Μέσα σε ένα βουνό από φακέλους και σακούλες με έγγραφα λόγω έλλειψης ηλεκτρονικών αρχείων οι υπάλληλοι στο Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα ψάχνουν να βρουν παραστατικά που θα τους βοηθήσουν να προχωρήσουν στις αποφάσεις για πληρωμές εφάπαξ με καθυστέρηση ακόμη και 4 χρόνια.

Αν νομίζετε ότι αυτές είναι εικόνες χωματερής κάνετε λάθος. Είναι το αρχείο του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα. Εκεί όπου οι υπάλληλοι ψάχνουν κυριολεκτικά ψύλλους στα άχυρα.

Το κάθε τσουβάλι περιέχει χιλιάδες παραστατικά από τράπεζες, εταιρείες και δημόσιους οργανισμούς με ημερομηνίες που ξεπερνούν ακόμη και την δεκαετία. Εδώ μέσα εκτεθειμένα βρίσκονται τα αποδεικτικά στοιχεία για την πληρωμή των εισφορών των εργαζομένων του ταμείου.

Αυτό το χάος που δημιουργεί τεράστιες καθυστερήσεις στην συγκέντρωση των εγγράφων στον έλεγχο τους και στην συνέχεια στην έγκριση των αιτήσεων για εφά��αξ.

Αποτέλεσμα του βουνού των εγγράφων είναι 4.800 αιτήσεις για εφάπαξ που εκκρεμούν και 680 για επιστροφές εισφορών μόνο για το Ταμείο πρόνοιας εργατοϋπάλληλων μετάλλου.

Οι ειδικοί περιγράφουν ως ωρολογιακή βόμβα για τα ταμεία τις 360.000 αιτήσεις που εκκρεμούν για κύρια επικουρική και πληρωμή εφάπαξ όταν θα χρειαστεί να πληρωθούν.

Για να πληρωθούν όλα αυτά που βλέπετε πρέπει να αρχειο��ετηθούν στην ώρα τους.

Οι υπεύθυνοι όμως δεν ήθελαν να δείξουμε τώρα τα βουνά από τις κούτες που υπάρχουν ακόμη και στους διαδρόμους αλλά να περιμένουμε την άλλη εβδομάδα για να γνωστοποιήσουμε το πρόβλημα που υπάρχει και με την έλλειψη υπαλλήλων.

Η διευθύντρια του ΕΟΠΠΥ Πειραιά αναγνώρισε την αδυναμία του συστήματο�� και υποσχέθηκε ότι οι φάκελοι θα φυλαχτούν για να μην …χαθούν.

ΔΕΙΤΕ την αυτοψία του Βαγγέλη Γκούμα...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top