Και όμως ΓΙΝΕΤΑΙ! Η Ιωάννα ΑΡΙΣΤΕΥΣΕ στις πανελλαδικές ΧΩΡΙΣ φροντιστήριο

Συγκέντρωσε 18.610 μόρια και βαθμό απολυτηρίου 19,6

​Η Ιωάννα Μπουμπουνάρα αποδεικνύει πως με υπομονή και προσήλωση στους στόχους μας, τα πάντα είναι δυνατά.

Η νεαρή, παρακολούθησε τις λυκειακές τάξεις στο γυμνάσιο Καλλιθέας στην Ελασσόνα Λάρισας και αρίστευσε με 18.610 μόρια και βαθμό απολυτηρίου 19,6.

Έχασε μόλις για 38 μόρια την Ιατρική Σχολή, που αποτελούσε την πρώτη της επιλογή, αλλά δηλώνει αποφασισμένη να ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Φαρμακευτική και να ασχοληθεί με την έρευνα, χωρίς να πάψει στιγμή να διαβάζει ποίηση, που τόσο την αγαπά.

lklkl.jpg

Η νεαρή, είναι από το χωριό Φλάμπουρο των 177 κατοίκων, στο οποίο δεν υπάρχει φροντιστήριο. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από λιγοστά σπίτια, ούτε καν ένα ψιλικατζίδικο.

Όμως η Ιωάννα επικοινωνούσε με τους καθηγητές του σχολείου οποιαδήποτε μέρα και ώρα τους χρειαζόταν.

«Με βοήθησαν πολύ οι καθηγητές μου και στις τρεις τάξεις του λυκείου. Ήξεραν ότι δεν μπορώ να πηγαίνω φροντιστήριο και μου έδωσαν τα νούμερα από τα κινητά τους τηλέφωνα. Με ενθάρρυναν να τους τηλεφωνώ οποιαδήποτε μέρα, οποιαδήποτε ώρα. Αυτό ήταν κάτι πραγματικά πολύ συγκινητικό», λέει στο «Eθνος» η 18χρονη φοιτήτρια πλέον του ΑΠΘ.

«Όλα τα παιδιά αξίζουμε συγχαρητήρια. Ήταν μια δύσκολη χρο��ιά για τους τελειόφοιτους του λυκείου. Κι αυτοί που έκαναν φροντιστήριο κουράζονταν πολύ γιατί επέστρεφαν αργά το βράδυ σπίτι τους κι εγώ που δεν είχα βοήθεια, γιατί έπρεπε να βρίσκω λύσεις μόνη μου στα προβλήματα που εμφανίζονταν μπροστά μου», αναφέρει.

«Έχω περισσότερο άγχος τώρα που πέρασα στο πανεπιστήμιο για το πώς θα είναι, από όταν έδινα Πανελλαδικές. Διάβαζα συστηματικά και με πρόγραμμα, είχα γερές βάσεις από την αρχή και πίστευα στον εαυτό μου», μας λέει, ενώ η... συμβουλή που δίνει στα παιδιά που τώρα θα πάνε Γ΄ Λυκείου είναι να μην έχουν άγχος. «Να δουν τις Πανελλαδικές σαν ένα απλό διαγώνισμα. Τίποτα περισσότερο, αλλά και τίποτα λιγότερο. Να έχουν σύστημα στο διάβασμα και να μην παρασύρονται από όσα ακούν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top