ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΙ οι κάτοικοι της Χίου-Παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους

Ομάδες περιφρούρησης από κατοίκους

​Μόνοι και απροστάτευτοι από το κράτος, αισθάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι της περιοχής των Βαβύλων της Χίου, αφού τα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών στο χωριό είναι συνεχή και αυξανόμενα.

«Έχουμε τις τελευταίες μέρες πάνω από 10 διαρρήξεις σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή από τους μετανάστες που φιλοξενούνται στην π. ΒΙΑΛ» ανέφερε ο Όθωνας Τρέμης, κάτοικος της περιοχής.

Για το λόγο αυτό οι κάτοικοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ομάδες περιφρουρήσεις του χωριού τους, αφού η πολιτεία, σύμφωνα με όσα λένε, δεν μπορεί να υπερασπιστεί την ασφάλεια τους.

Πάνω από 26 κάτοικοι των Βαβύλων, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των 4 ατόμων βρίσκονται από το βράδυ της Παρασκευής στους δρόμους, τις νυχτερινές κυρίως ώρες, αναπληρώνοντας το «κενό» του κράτους και ενισχύοντας έστω και με αυτό τον τρόπο το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.

Μάλιστα την πρώτη βραδιά της ιδιότυπης αυτής περιπολίας, τα μελή μιας ομάδας, έπεσαν πάνω σε μετανάστες, που μόλις είχαν διαρρήξει ένα ακόμη σπίτι.

Οι μετανάστες στην θέα των κατοίκων τράπηκαν σε φυγή, πετώντας τα κλοπιμαία που παραδόθηκαν στην αστυνομία για να τα παραδώσει με την σειρά της στον κάτοχο.

«Είμαστε τυχεροί που δεν κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον μας και έφυγαν», ανέφεραν οι κάτοικοι που προβληματίζονται ωστόσο τι θα συμβεί σε περίπτωση που οι ��διαρρηκτές» δεν τραπούν σε φυγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top