Ο εγκέλαδος ξύπνησε μνήμες-Η μάνα του Έλληνα φοιτητή που σκοτώθηκε στον σεισμό της Λ'Ακουίλα

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

​Το χτύπημα του εγκέλαδου ξύπνησε τις εφιαλτικές μνήμες του φονικού σεισμού στην πανεπιστημιούπολη Λ'Ακουίλα το 2009. 300 άνθρωποι έχασαν τότε τη ζωή τους. Ανάμεσα στους νεκρούς και ο έλληνας φοιτητής Βασίλης Κουφωλιάς.

Συγκλονισμένη η μητέρα του, βλέποντας την καταστροφή που άφησε πίσω ο νέος σεισμός, μιλά στο STAR και θυμάται τις τραγικές ώρες που αναζητούσε το παιδί της στα χαλάσματα.

Στάθηκε πραγματική ηρωίδα. Για ώρες ολόκληρες έψαχνε στην ισοπεδωμένη Λ’ Aκουίλα το παλικάρι της. Τον 28χρονο Βασίλη που χάθηκε άδικα πριν προλάβει να γίνει πολιτικός μηχανικός όπως ονειρευόταν. 7 χρ��νια μετά ζει ξανά τον ίδιο εφιάλτη:

«Για μένα προσωπικά σήμερα είναι 6 Απρίλη του 2009 και ήθελα να φύγω να πάω στη Λ’ Aκουίλα το πρωί όταν είδα στην τηλεόραση το σκηνικό αυτό, είδα το σπίτι που ήταν τα παιδιά μου, και ήθελα να τρέξουμε να σώσουμε τα παιδιά μας. Ακριβώς το ίδιο ακριβώς! Αφού έλεγα δεν μπορεί είναι η Λ’ Aκουίλα αυτή δεν μπορεί. Τα μπάζα, τους αστυνομικούς επάνω, τον κόσμο στα στενά, τους ανθρώπους που υπάρχουν εκεί κάτω απ’ τα χαλάσματα, όπως έφυγε και το παιδί μου».

Τότε, 25 ώρες η καρδιά της αγωνιούσε, δεν είχε νέα. Έδειχνε τη φωτογραφία του παλεύοντας να μάθει κάτι. Παρακαλούσε τους διασώστες γαντζωμένη στα χαλάσματα να τη βοηθήσουν.

«Εγώ τους έλεγα, εγώ πρέπει να βρω το Βασίλη μου, ο Βασίλης μου είναι εδώ μέσα κάτω από το χαλάσματα, κρυώνει πρέπει να βρούμε το παιδί».

Το νήμα της ζωής του άτυχου φοιτητή κόπηκε σε εκείνη την πολυκατοικία, όπου ζούσε μαζί με τη αδερφή του Διονυσία. Η ίδια σώθηκε από θαύμα. Όπως καταγγέλλει η μητέρα του μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες σε εκείνους που κατασκεύασαν το κτίριο.

«Για μας είναι μόνο νύχτα δεν υπάρχει μέρα πλέον δεν υπάρχει τίποτα. Αυτός είναι ο στόχος που υπάρχω ακόμη και σήμερα γιατί πρέπει να τιμωρηθούνε. Έκαναν έναν τάφο και έβαλαν τους ανθρώπους μέσα να στερήσουν μανάδες από παιδιά, αδέλφια από αδέλφια».

Μέχρι στιγμής πάντως σε αυτό το νέο χτύπημα του εγκέλαδου σύμφωνα με το προξενείο δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα, τους τραυματίες ή τους αγνοούμενους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top