CNBC: «Υπάρχει μίσος στους Έλληνες-Είναι όλοι εναντίον όλων!»

''Η ζωή πλέον έχει γίνει δύσκολη για τους απλούς Έλληνες λόγω των περικοπών και της ανεργίας''

CNBC: «Υπάρχει μίσος στους Έλληνες-Είναι όλοι εναντίον όλων!»

​Με την ελληνική οικονομική κρίση ασχολείται ξανά το διεθνές πρακτορείο, CNBC. Αναφέρει ότι λόγω των υπολοίπων προβλημάτων στην Ευρώπη το ελληνικό ζήτημα έχει ξεχαστεί αλλά συνεχίζει να υπάρχει.

«Έναν χρόνο κι ένα ακόμα μνημόνιο μετά, η κατάσταση στην Ελλάδα δείχνει να είναι μοιρασμένη σε αυτούς που υποφέρουν και σε αυτούς που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι μέσα από αυτή τη δύσκολη συγκυρία» αναφέρει το δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι η ζωή πλέον έχει γίνει δύσκολη για τους απλούς Έλληνες λόγω των περικοπών και της ανεργίας.

Κατά το δημοσίευμα, η κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει αναγκαστεί να κάνει εκτεταμένες περικοπές δαπανών κατά τη διάρκεια των τριών ξεχωριστών προγραμμάτων διάσωσης της, κάνοντας πιο δύσκολη τη ζωή για τους περισσότερους Έλληνες. Οι περικοπές έχουν επηρεάσει όλες τις ηλικίες και οδήγησαν σε αύξηση της ανεργίας, στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη.

Το CNBC παραθέτει στοιχεία έρευνας από την ανεξάρτητη εταιρεία ανάλυσης DiaNEOsis τον Ιούνιο, η οποία αποκάλυψε ότι πολλοί Έλληνες κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να τα βγάλουν πέρα.

Η ακραία φτώχεια στον ελληνικό πληθυσμό (11 εκατομμύρια άνθρωποι) είχε αυξηθεί από 2,2% το 2009 σε 15 %το 2015, με 1,6 εκατομμύρια ανθρώπουν να ζουν τώρα σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

«Κανείς δεν πιστεύει σε τίποτα πια. Υπάρχει μια γενικότερη παραίτηση. Οι άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο στις οικογένειές τους και παλεύουν μόνο για την οικογενειακή επιβίωση» σχολιάζει για το τίμημα που είχε η κρίση στην ελληνική κοινωνία, ο Ευάγγελος Κυριμλής, που εργαζέται σε οικογενειακή επιχείρηση, έχοντας επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη μετά από εργασία στο Λονδίνο.

«Υπάρχει μίσος στους Έλληνες, το οποίο όμως δεν απευθύνεται κάπου συγκεκριμένα, είναι όλοι εναντίον όλων» προσθέτει.

«Επίσης υπάρχει μεγάλο μίσος από τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα προς τους δημοσίους υπαλλήλους» αναφέρει.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά τον δισταγμό του Αλέξη Τσίπρα να δεχτεί το μνημόνιο, ο οποίος προκάλεσε το μένος των δανειστών και την επιβολή σκληρότερων μέτρων, συνεχίζει το δημοσί��υμα, το οποίο, προσθέτει ότι η Ελλάδα και το ελληνικό χρέος έχει γίνει «πονοκέφαλος» κι έχει προκαλέσει διχασμό στους δανειστές.

Το CNBC σχολιάζει πάντως ότι τα τελευταία στοιχεία ΑΕΠ δίνουν μια ελπίδα χάρη στην μικρή αύξηση το β΄τρίμηνο. Επίσης, εκτιμά ότι και η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας είναι σχετικά καλύτερη.

«Στην ελληνική πρωτεύουσα της Αθήνας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους το περασμένο καλοκαίρι για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη λιτότητα και τις απαιτήσεις των δανειστών, η ατμόσφαιρα φαίνεται να είναι καλύτερη, καθώς ορισμένοι τομείς, όπως ο τουρισμός, ένα από τα στηρίγματα της ηλιόλουστης Ελλάδας, κρατιούνται ψηλά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top