Η αγωνία φτάνει στο τέλος της για τους υποψήφιους- Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις 2016

Σε ποιες σχολές θα υπάρχει πτώση και σε ποιες άνοδος

​H αγωνία χιλιάδων υποψηφίων θα τελειώσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όποτε και αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων είναι την Πέμπτη 25 Αυγούστου.

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στην διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν: τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο), θα μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Σε ποιες σχολές θα υπάρχει πτώση και σε ποιες άνοδος
Όπως σας είχαμε ενημερώσει στο star.gr, mε την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων, πάντως, φαίνεται ότι θα υπάρξει σημαντική πτώση των βάσεων σε Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικές και Οικονομικές Σχολές, καθίζηση στις βάσεις των Παιδαγωγικών Τμημάτων, αισθητή άνοδος στις Ιατρικές Σχολές και στα Παραϊατρικά Τμήματα των τεχνολογικών ιδρυμάτων, και ισορροπία με μικρές τάσεις ανόδου στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, δηλαδή Νομικής και Ψυχολογίας.
Οι επιδόσεις των υποψηφίων
Όπως προκύπτει από τις επιδόσεις των υποψηφίων, καταγράφεται μια αύξηση των αριστούχων στα 8 από τα 14 μαθήματα και μείωση σε 6.

Τα υψηλότερα ποσοστά αριστούχων εντοπίζονται στο μάθημα της Χημείας (Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) με 35,34%, ακολουθεί το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Οικονομίας και Πληροφορικής) με 32,34% και έπεται το μάθημα της Φυσικής (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) με 27,88%.

Στον αντίποδα, σε 9 από τα 14 μαθήματα έχει αυξηθεί το ποσοστό των υποψηφίων που δεν κατάφερε να πιάσει τη βαθμολογική βάση. Πιο συγκεκριμένα, πανωλεθρία καταγράφηκε στην Ιστορία Γ.Π., όπου το 82,64% έγραψε κάτω από τη βάση, στα Μαθηματικά (Ο.Π. Οικονομίας και Πληροφορικής) όπου το αντίστοιχο ποσοστό έφτασε το 77,89%, και στα Μαθηματικά Γ.Π. (66,19%).
Η εικόνα των βάσεων ανά επιστημονικό πεδίο

Η πορεία των βάσεων στα 5 επιστημονικά πεδία, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων ανά ομάδα προσανατολισμού, διαμορφώνεται ως εξής:
1ο επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικές Σπουδές)
Σε υψηλά ποσοστά (πάνω από 18.000 μόρια) αναμένεται να μείνει η η Νομική στα κεντρικά Ιδρύματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες οι βάσεις εισαγωγής θα παρουσιάσουν μικρές αυξομοιώσεις σε σχέση με πέρυσι.
2ο επιστημονικό Πεδίο (Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών)
Στις περισσότερες σχολές αναμένεται πτώση, ωστόσο οι Πολυτεχνικές Σχολές αναμένεται να διατηρήσουν τον πήχη πάνω από τα 17.000 μόρια.
3ο επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας)

Το μάθημα της Βιολογίας δικαίωσε τους αριστούχους και λογικά θα εκτοξεύσει τις βάσεις επαναφέροντας την Ιατρική Αθήνας αλλά και Θεσσαλονίκης στα 19.000 μόρια. Άνοδος μέχρι και 300 μόρια θα υπάρξει και σε πολλές από τις υπόλοιπες σχολές (Βιολογίας, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής)

4ο επιστημονικό Πεδίο (Παιδαγωγικές Σχολές)
Οι πρώτες εκτιμήσεις σημειώνουν ότι θα υπάρξει πτώση στις Παιδαγωγικές Σχολές, ενώ στα περιφερειακά τμήματα θα μπουν υποψήφιοι (και) με μέσο όρο κάτω του 10.
5ο επιστημονικό Πεδίο (Σχολές Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορική)
Πτώση αναμένεται να υπάρξει και στις βάσεις του πέμπτου πεδίου ακόμη και σε περιζήτητα τμήματα. Μεγαλύτερο πλήγμα θα δεχτούν ορισμένα ΤΕΙ που κυμαίνονται κοντά ή και κάτω από τη βάση με την εκτιμώμενη πτώση να φτάνει ακόμα και τα 800 μόρια.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top