ΑΥΤΟΨΙΑ STAR: Τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομείο της χώρας ειδικά το καλοκαίρι

Νέα κόντρα ΠΟΕΔΗΝ-Πολάκη για την κατάσταση στο χώρο της υγείας

​Τραγικές είναι οι ελλείψεις στα νοσοκομεία της χώρας ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Οι λίγοι γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται σε οριακό σημείο ενώ όπως βλέπετε στην αυτοψία που έκανε το STAR και ο Βαγγέλης Γκούμας σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο τα ράντζα έχουν γεμίσει τους διαδρόμους.

Όσο και να σας φαίνεται απίστευτο οι ελάχιστες νοσηλεύτριες που υπάρχουν στο Αττικό νοσοκομείο αναγκάζονται όταν δεν φροντίζουν τους ασθενείς να κάνουν χειρο��εχνίες για τα χάπια τους. Είναι μια απόδειξη των ελλείψεων που υπάρχουν σε υλικά σε ένα Πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Εδώ όπου μια νοσηλεύτρια εξυπηρετεί δεκάδες ασθενείς στην βάρδια της.

Ασθενείς οι οποίοι για μια ακόμη φορά ζουν μια κόλαση πάνω στα ράντζα που σύμφωνα με το υπουργείο βρίσκονται στη φαντασία των... δημοσιογράφων.

Οι εργαζόμενοι της ομοσπονδίας των εργαζομένων του ΕΣΥ υποστηρίζουν ότι επί των ημερών του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη προσελή��θησαν μόλις 450 άτομα ενώ οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί αφορούσαν στην πρόσληψη 4.500 στα νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία επιτίθενται στον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη χαρακτηρίζοντας τον ειρωνικά «Ζορό».

«Ο κ. Πολάκης ντύθηκε Ζορό και συνεχίζει να καταβρίζει τους πάντες» λέει ο Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Δυστυχώς αυτή η τραγική κατάσταση καταγράφεται και σε αλλά μεγάλα νοσοκομεία όπως είναι ο Ευαγγελισμός όπου δεν λειτουργούν μονάδες λόγω έλλειψης προσωπικού

Και στο Νοσοκομείο του Κιλκίς υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.
Την ίδια στιγμή αυτές οι ελλείψεις στα νοσοκομεία έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των αεροδιακομιδών σχεδόν κάθε ημέρα. Τελευταίο περιστατικό η αερογέφυρα σωτηρίας που στήθηκε για μια γυναίκα θύμα τροχαίου από το νοσοκομείο της Σαντορίνης που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στην Κρήτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top