Τραγωδία Αίγινας: Ο 77χρονος ζήτησε να μην προφυλακιστεί για λόγους υγείας

Κατηγορεί για συνυπαιτιότητα τον καπετάνιο της λάντζας

Μαραθώνια είναι η απολογία του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου, η οποία ξεκίνησε στις 2 και μισή το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε να μην προφυλακιστεί, επικαλούμενος λόγους υγείας. Αντ’ αυτού ζήτησε την κατ’ οίκον κράτηση με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Όπως υποστηρίζει «η ταχύτητα του ήταν 21 ναυτικά μίλια, ταχύτητα με την οποία πραγματοποιείται ασφαλής πλους. Άλλωστε το σκάφος βάσει των τεχνικών του γνωρισμάτων αλλά και των ατόμων που επέβαιναν, το σκάφος δεν θα μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 28 ναυτικών μιλίων».

Όσο για το θέμα της διάσωσης των ναυαγών, εκτός από το ρήγμα που είχε υποστεί το ταχύπλοο, το οποίο κινδύνευε να βυθιστεί, ο 77χρονος υποστήριξε ότι εξαιτίας των ρευμάτων, και να πέταγε σωσίβια δεν θα έφταναν ποτέ στους ναυαγούς.

Σχετικά με την πορεία του ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος είπε: «Η πορεία μου ήταν σταθερή, χωρίς να έχω τον οποιοδήποτε λόγο να πραγματοποιήσω τον οποιοδήποτε αιφνίδιο ελιγμό, αφού άλλωστε μετέβαινε για λόγους αναψυχής με φίλους σε κόλπο της νησίδας Μονής. Η πορεία πλεύσης μου ήταν από βορρά προς νότο και εισερχόμενος στη θαλάσσια ζώνη που παρεμβάλλεται μεταξύ της νησίδας Μονή και των δυτικών ακτών της Αίγινας, στη θέση Πέρδικα αντιλήφθηκα μηχανοκίνητο σκάφος να κινείται από τη θέση Πέρδικα προς τη νήσο Μονή, δηλαδή επί πορείας από Ανατολή προ Δύση. Ποτέ δεν πίστεψα ότι σκάφος κινούμενο αριστερά μου θα περάσει από την πλώρη μου». Εδώ είναι το σημείο, κατά το οποίο, ο 77χρονος εγείρει το θέμα της συνυπαιτιότητας με τον αποθανόντα καπετάνιο της λάντζας. Όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, ο καπετάνιος δεν έκανε κάτι για να αποφύγει τη σύγκρουση, εκτός από το να κορνάρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί δεν βοήθησε τους ναυαγούς της «Αντωνίας» ο χειριστής του ταχύπλοου- Όλο το υπόμνημα

Αίγινα: «Συγκαλύπτουν το δυστύχημα» λέει η οικογένεια του 44χρονου και της 5χρονης που πνίγηκαν

Τραγωδία δίχως τέλος! Η κοπέλα που ακρωτηριάστηκε είναι η σύζυγος του 4ου νεκρού-Έχουν ένα μωρό

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top