Πύρινα μέτωπα σε Αιτωλοακαρνανία, Ιωάννινα και Αχαΐα

Σε ποιές περιοχές οι φωτιές έχουν τεθεί υπό έλεγχο

Πύρινα μέτωπα σε Αιτωλοακαρνανία, Ιωάννινα και Αχαΐα
​Αρκετά είναι τα πύρινα μέτωπα στη χώρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τη μάχη τους σε διαφορετικές περιοχές.

Αιτωλοακαρνανία

Το απόγευμα αγροτοδασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Ματαράγκα Αιτωλοακαρνανίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα αεροσκάφος και δύο Πεζετέλ.

Σε εξέλιξη είναι δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κουτσοχέρι Αιτωλοακαρνανίας. Σε αυτό το μέτωπο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Ιωάννινα

Μια νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και στην περιοχή Κοσμηρά Ιωαννίνων. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Αχαΐα

Το μεσημέρι, δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Αιγές Αχαΐας. Επί τόπου βρίσκονται 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Καρδίτσα, Καλάβρυτα, Μεσσηνία, Λακωνία, Λάρισα και Ξάνθη

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αμπελικό Καρδίτσας.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνουν μέρος 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί πάνω από το Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων, ύ��τερα από κοπιώδεις προσπάθειες πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ παραμένουν δυνάμεις κι επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση και τυχόν αναζωπύρωση.

Παράλληλα, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Μεταξάδα Μεσσηνίας, όπου ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δίνουν μάχη να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο.

Επίσης, σβήστηκε η φωτιά στην Κυπάρισσο Λακωνίας, όπως και οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα στο Μακρυχώρι Λάρισας και στο Σέλινο Ξάνθης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top