Σήμερα απολογείται ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου στην Αίγινα-Τα αναπάντητα ερωτήματα

«Νόμιζα ότι θα μου έδινε προτεραιότητα» φέρεται να δήλωσε

Σήμερα απολογείται ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου στην Αίγινα-Τα αναπάντητα ερωτήματα

​Η απολογία του χειριστή του ταχύπλοου, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα, αναμένεται να ρίξει φως στο δυστύχημα της Αίγινας, για το οποίο τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και αναπάντητα.

Πολλά σημεία στην εξέλιξη του περιστατικού προκαλούν από απορίες έως διάφορες θεωρίες, όπως το γιατί δεν συνελήφθη αμέσως ο ιδιοκτήτης, ο χειριστής ή όποιος επέβαινε στο μοιραίο ταχύπλοο αλλά η σύλληψη έγινε αργότερα στο σπίτι του 77χρονου.

«Ήμουν από δεξιά και ο καπετάνιος της λάντζας όφειλε να μου δώσει προτεραιότητα» φέρεται να έχει αναφέρει στους λιμενικούς ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου εξηγώντας τι έχει συμβεί και πως κατέληξε να εμβολίσει το μικρό τουριστικό σκάφος οδηγώντας στο θάνατο τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία ο 77χρονος που καθόταν στη θέση του καπετάνιου του ταχύπλοου ισχυρίστηκε πως είχε δει τη λάντζα.

Πήγαινε, όπως είπε με 21 μίλια… Νόμιζε, όπως είπε, ότι ο καπετάνιος της λάντζας με τους τουρίστες θα σταματούσε για να του δώσει προτεραιότητα. Όμως αυτό δεν έγινε και όταν το κατάλαβε ήταν πολύ αργά, δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Όταν ρωτήθηκε γιατί κατάλαβε αργά, γιατί έφτασε μια ανάσα από τη λάντζα μέχρι να αποφασίσει να κάνει κάποιον ελιγμό, εκείνος φέρεται να απάντησε ότι είχε στραμμένη την προσοχή του στα δεξιά, για να διασφαλίσει ότι δεν θα μπει εκείνος στην πορεία κάποιου άλλου σκάφους.

Ισχυρίστηκε δηλαδή ότι το μοιραίο δυστύχημα οφείλεται σε λάθος χειρισμό του καπετάνιου της λάντζας.

Ωστόσο οι μαρτυρίες των επιβαινόντων στη λάντζα που διασώθηκαν δίνουν άλλη περιγραφή του περιστατικού.

Κάποιοι μίλησαν για ιλιγγιώδη ταχύτητα. Είπαν ότι ο 77χρονος κινούνταν με το σκάφος του με τουλάχιστον 40 μίλια και πως ουσιαστικά δεν έκανε την παραμικρή κίνηση για να τους αποφύγει.

Μάλιστα λένε ότι δεν έδωσε καν σημασία στην κόρνα που πάτησε ο καπετάνιος της λάντζας για να τον προειδοποιήσει, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι μετά τη σύγκρουση δεν έκανε και την παραμικρή κίνηση να βοηθήσει τους ανθρώπους που είχαν πέσει στη θάλασσα.

Υπάρχουν μαρτυρίες που λένε πως δεν είχε ούτε ένα σωσίβιο να ρίξει στους ανθρώπους που βρίσκονταν στη θάλασσα, αλλά μόνο έκανε νοήματα με τα χέρια λέγοντάς τους να πλησιάσουν στο σκάφος.

Δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε, τα θύματα πέθαναν από πνιγμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από πνιγμό έχασαν τη ζωή τους όλα τα θύματα της τραγωδίας στην Αίγινα

Σε ΠΕΝΘΟΣ όλη η Αίγινα-Το τελευτα��ο αντίο στον καπετάν Στέλιο- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ εικόνες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top