ΑΥΤΑ είναι τα ονόματα των συνεπιβατών του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου-Τι κατέθεσε ο ίδιος!

Ομολόγησε ότι δεν κάλεσε ποτέ για τη διάσωση των ανθρώπων, που είχε χτυπήσει

ΑΥΤΑ είναι τα ονόματα των συνεπιβατών του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου-Τι κατέθεσε ο ίδιος!

​Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των συνεπιβατών του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου που έπεσε πάνω στη λάντζα «Αντωνία» και σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι!

Ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας μίλησε στο Βήμα για τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα και ανέφερε τα ονόματα.

Πρόκειται για τους Επαμεινώνδα Βενετσάνο και Ευθυμία Βενετσάνου, ηλικίας 60 με 70 ετών και τον Θεοδότη Καρακάση.

Και οι τρεις στις καταθέσεις τους στο λιμεναρχείο δήλωσαν ότι το ταχύπλοο οδηγούσε ο77χρονος. Επίσης ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι «η κόρη και γαμπρός του προσκόμισαν εισιτήρια που βεβαίωναν πως ταξίδεψαν σόλο την Κρήτη προς Αθήνα το απόγευμα του δυστυχήματος όταν ενημερώθηκαν για τα γεγονότα. Επίσης ο εγγονός του 77χρονου δεν θα μπορούσε να οδηγεί αφού είναι μικρής ηλικίας».

Όσον αφορά στον οδηγό του ταχύπλοου ο κ. Δρίτσας είπε ότι ο οδηγός κατέθεσε ότι μετά το πρώτο σοκ κάλεσε δικούς του ανθρώπους και φρόντισε να μετεπιβιβάσει και να βγάλει στην ακτή τους φίλους του που ήταν μαζί του στο σκάφος και ότι ο ίδιος έμεινε αρκετή ώρα επάνω γιατί έμπαζε νερά.

Είπε επίσης ο οδηγός ότι είχε τον χρόνο να επικοινωνήσει με τους δικούς του και τους δικηγόρους του και ότι ο ίδιος τηλεφώνησε στις αρχές λέγοντας «αυτός που ψάχνετε είμαι εγώ, ελάτε να με πιάσετε».

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την πολύωρη ανάκριση του δράστη ετέθη θέμα, αν μέσα επέβαιναν και ζευγάρι στενών συγγενών του, αλλά ο γαμπρός και η κόρη του έδειξαν εισιτήρια που αποδείκνυαν ότι ταξίδεψαν αεροπορικά από το Ηράκλειο Κρήτης, το απόγευμα μετά την τραγωδία.

Μάλιστα εξετάσθηκε και το σενάριο, μήπως οδηγούσε εγγονός, αλλά ο μεγαλύτερος είναι μόλις 10 χρόνων.

Στην ερώτηση προς τον δράστη γιατί δεν κάλεσε εκείνος το λιμεναρχείο εκείνος απάντησε ότι ήταν «σε κατάσταση σοκ».

Συγκεκριμένα ανέφε��ε πως μετά το ατύχημα κάλεσε έναν γνωστό του δύτη και έναν ακόμα ναύτη άλλης θαλαμηγού, οι οποίοι μετέφεραν τους τέσσερις επιβάτες του ταχύπλοου στην θαλαμηγό ιδιοκτησίας γυναίκας από την Ελβετία.

Τέλος ομολόγησε ότι δεν κάλεσε ποτέ για τη διάσωση των ανθρώπων, που είχε χτυπήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε ΠΕΝΘΟΣ όλη η Αίγινα-Το τελευταίο αντίο στον καπετάν Στέλιο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top