ΑΥΤΟΨΙΑ STAR: «Αχούρι» το προπονητήριο του Χρυσού Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια

Οι αθλητές καταφεύγουν ακόμη και σε αυτοσχέδιες επιδιορθώσεις

​Αυτοψία έκανε το STAR και ο Βαγγέλης Γκούμας στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά όπου γυμναζόταν ο χρυσός μας Ολυμπιονίκης, Λευτέρης Πετρούνιας. Δυστυχώς οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα δείχνουν τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν και που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι καταφεύγουν ακόμη και σε αυτοσχέδιες επιδιορθώσεις για να μπορούν να προετοιμασθούν για τις μεγάλες διοργανώσεις. Εικόνες που θυμίζουν… τοχώρο προετοιμασίας της άλλης Χρυσής Ολυμπιονίκη από τη Δράμα, Άννας Κορακάκη.

Αράχνες, σκισμένα στρώματα, μηχανήματα που δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια, σκισμένα κρεβάτια, αυτοσχέδια όργανα γυμναστικής, αποδυτήρια με σπασμένα υδραυλικά και ζωύφια είναι το σκηνικό που έζησε ο Χρυσός μας Ολυμπιονικής Λευτέρης Πετρούνιας, λίγο πριν αναχωρήσει για το Ρίο όπου έκανε υπερήφανους όλους τους Έ��ληνες παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους.

Ο Λευτέρης Κοσμίδης παγκόσμιος πρωταθλητής ενόργανης γυμναστικής μας βοήθησε στην αυτοψία που κάναμε μέσα στις κλειστές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Εδώ όπο�� οι αθλητές μας φθάνουν στην κορυφή κάτω από προβληματικές συνθήκες προετοιμασίας. Δυστυχώς οι εικόνες κάθε άλλο παρά κολακευτικές είναι.

Κάτω από το αβάσταχτο κρύο το χειμώνα και την αφόρητη ζέστη το καλοκαίρι, επειδή υπολειτουργούσε ή δεν λειτουργούσε καθόλου ο κλιματισμός, οι αθλητές μας μετά το τέλος της προπόνησης πήγαιναν στα αποδυτήρια, εδώ όπου τα υδραυλικά έσταζαν και οι σαύρες έκοβαν βόλτες στις ντουζιέρες. Ο χώρος της φυσιοθεραπείας των αθλητών της ενόργανης γυμναστικής ανύπαρκτος.

Τα αποτελέσματα της αυτοψίας απογοητευτικά, μας οδηγούν σε δύο συμπεράσματα. Πρώτον στο μεγαλείο του χρυσού Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια αλλά κι όλων των χρυσών μας παιδιών που έχουν δοξάσει την Ελλάδα κάτω από αυτές τις κακές συνθήκες προετοιμασίας.

Δεύτερον, στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν και πρέπει να καλυφθούν από την πολιτεία, η οποία οφείλει να δείξει έμπρακτα ότι δεν είναι παρούσα μόνο στις απονομές μεταλλίων και διακρίσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top