Το STAR στο σημείο της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα- Υπό ισχυρό ΣΟΚ ο χειριστής του ταχύπλοου

"Είχα κανονική ταχύτητα" λέει ο έμπειρος αλλά ηλικιωμένος καπετάνιος

Συγκλονισμένη είναι η Αίγινα αλλά και ολόκληρη η χώρα από το πρωτόγνωρο θαλάσσιο δυστύχημα που συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης στο νησί του Αργοσαρωνικού, όταν ένα ταχύπλοο σκάφος έπεσε πάνω σε λάντζα -που μετέφερε παραθεριστές από την Πέρδικα στη Μονή- και την κατέστρεψε ολοσχερώς.

Resizer.jpg
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη ναυτική τραγωδία, ο χειριστής της λάντζας, ένα κοριτσάκι 5 ετών, ο πατέρας του κοριτσιού περίπου 50 ετών κι ένας ακόμη άνδρας. Από τους τραυματίες οι τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση. Μία 29χρονη Ουκρανή ακρωτηριάστηκε, ενώ ένας 16χρονος τραυματίστηκε σοβαρά.

Resizer (2).jpg
Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως το ταχύπλοο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και πως πέρασε πάνω από το τουριστικό σκάφος, κόβοντάς το στα δύο. Οι επιβάτες έπεσαν όλοι στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της ναυτικής τραγωδίας, ο χειριστής του ταχύπλοου είπε στους άνδρες του λιμενικού πως είδε την τελευταία στιγμή το τουριστικό σκάφος και δεν μπόρεσε να το αποφύγει.

Ο καπετάνιος του ταχύπλοου, ηλικιωμένος αλλά έμπειρος, βρίσκεται υπό ισχυρό σοκ και δεν γνωρίζει ακόμη το κακό που προκάλεσε. Ο ίδιος φέρεται να είπε πως η ταχύτητα του ήταν κανονική. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του φαίνεται να μην είναι πειστικοί. Εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κράτηση στο Λιμεναρχείο Αίγινας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οικογενειακή τραγωδία στην Αίγινα! 29χρο��η ακρωτηριάστηκε- ΝΕΚΡΟΙ η κόρη και ο άντρας της

«Το ταχύπλοο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα-Δεν το σταμάταγε τίποτα» λέει επιβάτης της λάντζας

ΤΡΑΓΩΔΙΑ Αίγινας: ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ το τουριστικό σκάφος- AYTA είναι τα συντρίμμια του

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top