«Το ταχύπλοο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα-Δεν το σταμάταγε τίποτα» λέει επιβάτης της λάντζας

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που είδαν τη μοιραία σύγκρουση των σκαφών στην Αίγινα

Πανικός επικράτησε στην Αίγινα, μόλις λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση του οκτάμετρου ταχύπλοου με τη λάντζα, στην οποία επέβαιναν παραθεριστές που πήγαιναν στο νησάκι Μονή. Τραγικός απολογισμός τέσσερις νεκροί και πέντε σοβαρά τραυματίες.

Μια γυναίκα που επέβαινε στο τουριστικό σκάφος περιγράφει στο STAR τη σύγκρουση.

«Ήρθε και χτύπησε στη μπροστινή δεξιά μεριά της ξύλινης βάρκας που ήμασταν εμείς, και την πέρασε από πάνω. Την έσπασε στα δύο και βρέθηκαν όλοι στη θάλασσα. Κάποιους τους παρέσυρε και το κουφάρι της βάρκας και τους τράβηξε στο βυθό. Έπεσε με τέτοια δύναμη πάνω μας, που σήκωσε τη βάρκα τη δικιά μας και την έσπασε μαζί. Είχε μια ταχύτητα 30 μίλια και δεν το σταμάταγε τίποτα. Δίπλα μου είδα έναν πνιγμένο, έπεφταν ξύλα πάνω μας, σακίδια και μπιτόνια με πετρέλαιο» περιγράφει η Χρύσα Γεωργιάδη.

«Ξαφνικά κάποια στιγμή ενώ προχώραγε κάποια στιγμή το επιβατικό κι ενώ κόρναρε ο καπετάνιος, το ταχύπλοο δεν μπόρεσε να σταματήσει και πέρασε από πάνω» εξηγεί ο Φίλιππος Τζίτζης, φίλος του χειριστή της λάντζας.

Ένας εκ των τραυματιοφορέων επισήμανε πως ο νεκρός χειριστής της λάντζας ήξερε πολύ καλά το δρομολόγιο και πως σύμφωνα με τις περιγραφές των επιβαινόντων, το ταχύπλοο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

«Η εικόνα ήταν τραγική. Άλλοι κολυμπούσαν, άλλοι ήταν αναίσθητοι μέσα στη θάλασσα. Δύο άνθρωποι βούτηξαν στη θάλασσα για να βοηθήσουν. Έβγαλαν κάποιους και τους έκαναν μαλάξεις» δήλωσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Δεκαπεπτά ακόμη άτομα που επέβαιναν στη λάντζα διασώθηκαν από σκάφη του λιμενικού και παραπλέοντα. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν ένα ελικόπτερο του λιμενικού και ένα του πολεμικού ναυτικού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top