ΣΤΟ ΠΟΔΙ τα σώματα ασφαλείας της Ελλάδας! Εκπαιδεύονται για την αντιμετώπιση ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

Η Europol πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό μελών του ISIS στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

ΣΤΟ ΠΟΔΙ τα σώματα ασφαλείας της Ελλάδας! Εκπαιδεύονται για την αντιμετώπιση ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

​Μπορεί το Ισλαμικό Κράτος να έχει αιματοκυλήσει τη Γαλλία, τις Βρυξέλλες και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όμως ο κίνδυνος έχει φτάσει πολύ κοντά και αυτό κάνει τις ελληνικές αρχές να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή είναι η ασφαλέστερη χώρα της Ευρώπης.

Ήδη όπως αναφέρει η εφημερίδα, το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας έχει ξεκινήσει ένα πρότζεκτ για την εκπαίδευση του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, σωφρονιστικών υπαλλήλων και στελεχών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την πρόληψη φαινομένων ριζοσπαστικοποίησης και μελλοντικών τρομοκρατικών επιθέσεων.

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ αυτού το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας εκπαιδεύει αξιωματικούς νευραλγικών υπηρεσιών της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και των υπουργείων Δικαιοσύνης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα «τρέξουν» π��ογράμματα για την προστασία των κρίσιμων υποδομών της χώρας και το κυβερνοέγκλημα.

Στο πρότζεκτ για την αντιμετώπιση φαινομένων ριζοσπαστικοποίησης συμμετέχουν δέκα στελέχη τα οποία θα αναλάβουν μετά την εκπαίδευση 70 στελεχών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας που έδωσε 140.000 ευρώ. Η έγκριση στις ελληνικές αρχές δόθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον επόμενο Οκτώβριο.

«Προετοιμαζόμαστε με βάση το διεθνές γίγνεσθαι. Βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας, τι έγινε λάθος στο εξωτερικό. Τι μπορούμε να προβλέψουμε και να αποτρέψουμε στην Ελλάδα. Κάνουμε ανάλυση περιστατικών. Εξετάζουμε συγκεκριμένα περιστατικά, όπως για παράδειγμα η τρομοκρατική επίθεση στο σατιρικό περιοδικό στο Παρίσι. Τελικός στόχος είναι η εκπαίδευση να περάσει στις ακαδημίες της ΕΛ.ΑΣ. Υπάρχει μία βιβλιογραφία με την οποία εκπαιδεύονται 10 πρόσωπα με περγαμηνές. Μέσα από τα σεμινάρια η ύλη θα εμπλουτιστεί και θα προκύψουν συμπεράσματα για μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Τα αποτελέσματα θα κατατεθούν στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που θα αποφασίσουν το κατά πόσο πρέπει να νομοθετηθούν κάποιες από τις εισηγήσεις μας. Από τις ζυμώσεις προκύπτει πολιτικής χρησιμότητας γνώση», είπε στην εφημερίδα στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα το σημαντικότερο κομμάτι των εκπαιδεύσεων είναι η «ανάλυση περιστατικών».

Η Europol ψάχνει Τζιχαντιστές στα hot spot

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Καθημερινή, στις 20 Αυγούστου θα έρθει στην Ελλάδα η Ολλανδή επικεφαλής του κλιμακίου Ευρωπαίων αστυνομικών και θα εγκατασταθεί στα γραφεία του European Union Regional Task Force στον Πειραιά.

Η Ολλανδή επικεφαλής θα ηγηθεί ομάδας 50 αστυνομικών, ειδικευμένων σε θέματα ισλαμικής τρομοκρατίας, στην οποία, κατόπιν αιτήματος του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ θα συμμετάσχουν και Έλληνες αξιωματικοί.

Τα μέλη του πανευρωπαϊκού κλιμακίου αρχικά θα παρακολουθήσουν ειδική εκπαίδευση που είναι προγραμματισμένη να γίνει στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα και αμέσως μετά θα αναλάβουν δράση.

Μάλιστα πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί θα εγκατασταθούν στα κέντρα κράτησης και φιλοξενίας προσφύγων που λειτουργούν στην ηπειρωτική Ελλάδα και θα πραγματοποιούν ελέγχους ασφαλείας των αλλοδαπών που μένουν εκεί, αναζητώντας πιθανούς υπόπτους για συμμετοχή στα δίκτυα του ISIS.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top