Ο διάλογος των δραστών της κινηματογραφικής ληστείας σε τράπεζα στην Κηφισίας

Το προφίλ των δραστών-Ανησυχούν οι ιδιοκτήτες των θυρίδων

Ο διάλογος των δραστών της κινηματογραφικής ληστείας σε τράπεζα στην Κηφισίας

​Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας στη λεωφόρο Κηφισίας έρχονταν πελάτες να ρωτήσουν για την τύχη της θυρίδας τους. Αν δηλαδή ήταν ανάμεσα στις 22 θυρίδες που διέρρηξαν οι άγνωστοι και πήραν από μέσα πολύτιμα και προσωπικά αντικείμενα.

Το κατάστημα παρέμεινε την Τετάρτη κλειστό με τους υπευθύνους της τράπεζας να προσπαθούν να επισκευάσουν τις θυρίδες και να αποτιμούν την λεία των ληστών σε περίπου 60 χιλιάδες ευρώ.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί προσπαθούν να φτιάξουν το προφίλ των δραστών μέσω του βίντεο της τράπεζας αλλά και των καταθέσεων.

ΠΡΟΦΙΛ ΔΡΑΣΤΩΝ
Δυο από αυτούς έχουν αρκετά κιλά
Φορούν φόρμες
Δείχνουν αποφασισμένοι στις κινήσεις τους
Μιλούν σπαστά ελληνικά με επιτακτικό ύφος
Έχουν ενδοεπικοινωνία με την οποία πιθανότατα επικοινωνούν με την ομάδα υποστήριξης, εκτός της τράπεζας.

Οι δράστες ανάγκασαν πελάτες και υπαλλήλους να αφήσουν τα κινητά τους πάνω σε ένα γκισέ και τους οδήγησαν σε συγκεκριμένο χώρο της τράπεζας. Ένας από αυτούς υποχρέωσε την διευθύντρια να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και στις συνέχεια πήγε στις θυρίδες.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΛΗΣΤΗ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
-Δείξε μου που είναι οι θυρίδες.
-Τι να σας δείξω. Εδώ είναι Αμπελόκηποι, μένουν φτωχοί άνθρωποι, τι περιμένετε να έχουν μέσα;

Οι πρώτοι ληστές σημάδευαν τους ομήρους με μια χειροβομβίδα, με ένα πιστόλι με σιγαστήρα, με ένα περίστροφο ενώ είχαν καλύψει τα πρόσωπα τους με λαστιχένιες μάσκες. Πριν φύγουν έριξαν στον χώρο χλωρίνη θέλοντας να καλύψουν τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Μια τεχνική, όχι σπάνια, αλλά που έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές σε ληστείες τραπεζών.

Ομάδες αστυνομικών σαρώνουν από χθες την περιοχή για να βρουν κάποιο βίντεο που είχε καταγράψει τις κινήσεις των δραστών ενώ προσπαθούν να εντοπίσουν τα οχήματα και το δρομολόγιο διαφυγής των ληστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουλάχιστον 60.000 ευρώ η λεία από την κινηματογραφική ληστεία της τράπεζας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top