Τα "πήρε" ο Ψινάκης μετά το «ντου» σε κατασκήνωση παιδιών ΑμΕΑ -Υπάλληλοι έκλεβαν προμήθειες

Διαβάστε την επιστολή του

Έφοδο σε κατασκήνωση παιδιών ΑμΕΑ στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, έκανε ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, διαπιστώνοντας αίσχη που τον οδήγησε να αποστείλει οργισμένη επιστολή προς την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Ο κ. Ψινάκης, στην Ε' Παιδική Εξοχή του Αγίου Ανδρέα, όπου φιλοξενούνται παιδιά με ειδικές ανάγκες, διαπίστωσε ατασθαλίες, που σχετίζονται με «εξαφανισμένα» τρόφιμα και υλικά που είχαν παρασχεθεί αφιλοκερδώς από ιδιώτη για την λειτουργία της κατασκήνωσης.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα καταγγέλλει ότι μόλις η Αστυνομία και υπάλληλοι επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες του, μερίδα εργαζομένων στις κατασκηνώσεις «αρνήθηκαν να προσφέρουν πλέον τις υπηρεσίες τους και αυτό προφανώς γιατί τα προϊόντα που έλειπαν συμπλήρωναν το εισόδημα κάποιων από αυτούς».

Με την επιστολή του προς την κ. Φωτίου, καταγγέλλει όσα είδε και δηλώνει ότι αναμένει τις ενέργειές της.

Αναλυτικά η επιστολή του Ηλία Ψινάκη:

Kυρία Υπουργέ,
Μετά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία ανέφερα λεπτομερώς τα τεκταινόμενα στην Ε΄Παιδική Εξοχή του Αγίου Ανδρέα όπου φιλοξενούνται παιδιά με ειδικές ��νάγκες, σας στέλνω αυτή την επιστολή ώστε να είστε πλήρως ενήμερη των τελευταίων εξελίξεων – διαπιστώσεων μου, που αφορούν τη συγκεκριμένη κατασκήνωση.

Κυρία Υπουργέ,
γνωρίζω την ευαισθησία σας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, και μάλιστα όταν πρόκειται για παιδιά.

Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας της άμεσης αντίδρασης σας κατά την προχθεσινή επίσκεψή μου στο γραφείο σας, όταν η ίδια ξεπερνώντας τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του κρατικού μηχανισμού υπογράψατε την απόφαση για την εκταμίευση της πίστωσης που αφορούσε την εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης η οποία καθυστερούσε εδώ και αρκετούς μήνες.

Aνέλαβα ο ίδιος Πρόεδρος του Δ.Σ. της κατασκήνωσης διότι διακατέχομαι από την ίδια ευαισθησία τόσο για τα παιδιά ��ε ειδικές ανάγκες όσο και για τους γονείς τους που τις 10 ημέρες που βρίσκονται αυτά στην παιδική εξοχή έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν από το δύσκολο έργο της σκληρής καθημερινότητας μαζί τους.

Ύστερα όμως από πληροφορίες που έφτασαν στ’ αυτιά μου για ατασθαλίες στην κατασκήνωση έκανα «ντου» στις εγκαταστάσεις προχθές το βράδυ. Αυτό γιατί σέβομαι τη δική σας υπογραφή, τη δική μου θεσμική ιδιότητα ως Δημάρχου Μαραθώνα, τα χρήματα του ελληνικού λαού αλλά κυρίως την αξιοπρέπεια των 280 παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Εξοργίστηκα όταν διαπίστωσα ότι ποσότητες τροφίμων και καθαριστικού υλικού που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς από τον κ.Γεράσιμο Σκλαβενίτη για το ξεκίνημα της κατασκηνωτικής περιόδου, αφού δεν έχουν έρθει ακόμη τα κρατ��κά κονδύλια, έλειπαν με δόλιο τρόπο, δηλαδή στην καθομιλουμένη «είχαν κάνει φτερά». Αντέδρασα αμέσως και κάλεσα τα αρμόδια αστυνομικά όργανα τα οποία μέσω καταθέσεων υπαλλήλων στις κατασκηνώσεις,επιβεβαίωσαν τις διαπιστώσεις μου.
Μόλις το γεγονός έγινε γνωστό «υπάλληλοι» της κατασκήνωσης αρνήθηκαν να προσφέρουν πλέον τις υπηρεσίες τους και αυτό προφανώς γιατί τα προϊόντα που έλειπαν συμπλήρωναν το εισόδημα κάποιων από αυτούς.

Κυρία Υπουργέ,
όπως προανέφερα, σεβόμενος την υπογραφή σας και τα χρήματα του ελληνικού λαού ενόψει της 2ης κατασκηνωτικής περιόδου που αρχίζει το επόμενο Σάββατο, ζητώ την αρωγή σας τόσο στην επίλυση του προβλήματος όσο και για τη συνέχιση ή μη της κατασκηνωτικής περιόδου. Συνέχιση με ομαλότητα και απόλυτο διαχειριστικό έλεγχο, ως έχουμε υποχρέωση απέναντι στα 520 παιδιά με ειδικές ανάγκες και στις ηρωικές οικογένειές τους.

Κυρία Υπουργέ,
κοινοποιώ την παρούσα επιστολή και στον Πρόεδρο της ΠΟΣΚΑμεΑ, κ. Ιωάννη Λυμβαίο ο οποίος δικαίως παραπονέθηκε με επιστολή του για την ελλιπή σίτιση των κατασκηνωτών και είναι αρωγός των προσπαθειών για ασφαλή και αξιοπρεπή αντιμετώπιση των παιδιών με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων.
Αναμένω για τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Μαραθώνα
Ηλίας Ψινάκης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top