ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Λευκάδα:Καίγονται σπίτια-Απειλείται και η οικία του Σικελιανού! ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Επί ποδός η πυροσβεστική-Πρώτη ανάρτηση: 08/08/2016 13:12

​Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, σε οικία στην περιοχή του Μαρκά, στην Λευκάδα, απέναντι ακριβώς από το ιστορικό κτήριο της Βιβλιοθήκης.

fotia-lefkada18.jpg

Επί τόπου έσπευσαν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος κι ένα ελικόπτερο.

fotia-lefkada1.jpg

​Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί ήδη έξι παραδοσιακά ξύλινα σπίτια στην παλιά πόλη της Λευκάδας.

Για προληπτικούς λόγους ο Μητροπολίτης της Λευκάδας, έδωσε εντολή να εκκενωθεί η Παναγία των ξένων αφού ο κίνδυνος για επέκταση της φωτιάς στα γειτονικά κτήρια είναι πλέον πολύ μεγάλος.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάτοικος της Λευκάδας, «η περιοχή έχει ήδη εκκενωθεί, με τους κατοίκους να ρίχνονται στις φλόγες προκειμένου να σώσουν ό,τι μπορούν».

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμη Γεωργακόπουλο, «καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να περιοριστεί η πύρινη λαίλαπα που απειλεί την παραδοσιακή νοτιοδυτική παλιά πόλη της Λευκάδας, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα απομάκρυνσης των κατοίκων».

Από τις φλόγες δεν σώθηκε ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος της Λευκάδας, ενώ η πυρκαγιά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού, που μέχρι τώρα φέρεται να μην κινδυνεύει.

fotia-lefkada-24.jpg

fotia-lefkada-21.jpg

fotia-lefkada-26.jpg

fotia-lefkada-29.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top