Ρημάζουν τα ολυμπιακά έργα της Αθήνας – Στη Δικαιοσύνη οδηγείται το ΔΣ των Ολυμπιακών Ακινήτων

Δείτε το βίντεο του Star με τις εικόνες εγκατάλειψης

Ρημάζουν τα ολυμπιακά έργα της Αθήνας – Στη Δικαιοσύνη οδηγείται το ΔΣ των Ολυμπιακών Ακινήτων
Στη δικαιοσύνη οδηγείται το Διοικητικό Συμβούλιο των Ολυμπιακών Ακινήτων για την εγκατάλειψη των περισσότερων από τις εγκαταστάσεις οι οποίες ρημάζουν 12 χρόνια μετά τους ολυμπιακούς αγώνες, όπως αποκα��ύπτει η εφημερίδα Αγορά. Έργα που στοίχισαν στον ελληνικό λαό πανάκριβα ενώ για πολλούς θεωρούνται η αρχή του τέλους για την ελληνική οικονομία.
O πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και τα τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου κατηγορούνται για την εγκατάλειψη των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων οι οποίες στοίχισαν πάνω από 10 δις ευρώ στον ελληνικό λαό και σήμερα ρημάζουν.
oakinita2.jpg

Οι εικόνες που δείχνει το ρεπορτάζ του Star από τις εγκαταστάσεις του κανόε καγιάκ στο Ελληνικό είναι ενδεικτικές της εγκατάλειψης: Εξέδρες χορταριασμένες, πανάκριβος εξοπλισμός σε αχρηστία και εγκαταστάσεις ερειπωμένες.
«Είναι ένας χώρος που ερημώνει που αποτελεί εστία κουνουπιών και άλλων εντομών λέγω του ότι είναι κλειστός και υπάρχει υγρασία, είναι ένας χώρος που θυμίζει την αποτυχία της Ελλάδας να αξιοποιήσει τους πόρους τον πλούτο της» δηλώνει ο Ανδρέας Κονδύλης, δήμαρχος Αλίμου.
oakinita3.jpg

Κι όμως, τέτοια εποχή πριν από δώδεκα χρόνια ο χώρος έσφυζε από ζωή. Η εικόνα ωστόσο που συνάντα κανείς σήμερα είναι εκείνη της απόλυτής ερήμωσης, με την πύλη της κεντρικής εισόδου διαρκώς κλειδωμένη.
Πριν περίπου 6 χρόνια το ακίνητο τράβηξε το ενδιαφέρον επενδυτών, οι όποιοι προσπάθησαν να το αξιοποιήσουν δημιουργώντας χώρους πράσινου. Λογάριαζαν όμως, χωρίς τον... ξενοδόχο. «Οι ιδιώτες που το είχαν νοικιάσει για να το αναπτύξουν δεν μπόρεσαν να βγάλουν άδειες από το κράτος που τους το είχε νοικιάσει και τελικά εγκατέλειψαν το χώρο» δηλώνει ο δήμαρχος Αλίμου.
Φαραωνικά έργα που ικανοποίησαν πρόσκαιρα ματαιοδοξίες και σκοπιμότητες. Σήμερα στέκονται εκεί για να θυμίζουν σε όλους τα λάθη του παρελθόντος…
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top