ΒΙΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ σε hot spot σε όλη τη χώρα

Προβληματισμένοι οι κάτοικοι

ΒΙΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ σε hot spot σε όλη τη χώρα

Νέα βίαια επεισόδια μεταξύ μεταναστών, ξέσπασαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, στο κέντρο διαμονής στη Χίο, με αφορμή ποδοσφαιρικό αγώνα. Δυο από τους αλλοδαπούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού. Ενώ �� επέμβαση της αστυνομίας -σύμφωνα με περιοίκους- απέτρεψε τη γενίκευση της συμπλοκής.

Το απόγευμα όμως υπήρξε και πάλι ένταση, όταν πρόσφυγες διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες στο hot spot, χωρίς όμως αυτή τη φορά να λάβει έκταση.

Όμως και στην Πάτρα, όπου επισήμως δεν καταγράφονται προσφυγικοί πληθυσμοί, σήμανε συναγερμός. Μετανάστες που στοιβάζονται σε παραπήγματα, ή μέσα στα παλιά εργοστάσια στο λιμάνι, άρχισαν να συμπλέκονται άγρια μεταξύ τους. Αστυνομικοί που έσπευσαν επί τόπου, συνέλαβαν και παρέπεμψαν στη δικαιοσύνη δέκα αλλοδαπούς. Ένας ακόμη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Όμως δεν είναι μόνον αυτά. Τα επεισόδια στα hot spot φαίνεται να είναι απανωτά, όπως καταγγέλλουν σεκοινή επιστολή τους προς το Γιάννη Μουζάλα, οκτώ από τις μεγαλύτερες, ελληνικές και διεθνείς, ΜΚΟ. Με συνήθη θύματα, εργαζόμενους στα hot spot, εθελοντές, περιοίκους, ακόμη και άλλους πρόσφυγες.

Στην επιστολή οι ΜΚΟ περιγράφουν εικόνες χάους, στα κέντρα διαμονής προσφύγων και μεταναστών. Με φονικά μαχαιρώματα, βίαιες συμπλοκές, σεξουαλικούς βιασμούς, ακόμη και μικρών παιδιών.

«Η σύγκρουση ανάμεσα σε κατοίκους και σε διαμένοντες στο κέντρο υποδοχής της Λέρου στις 9 Ιουλίου, στην οποία επίσης στοχοποιήθηκαν εργαζόμενοι της ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και ο θανατηφόρος τραυματισμός ενός παιδιού από μαχαίρι στο κέντρο φιλοξενίας του Ελληνικού στις 15 Ιουλίου, αποτελούν πρόσφατα παραδείγματα του σοβαρού κενού ασφαλείας», τόνισε η Σοφία Ιωάννου, εκπρόσωπος του «SOLIDARITY NOW».

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κάλεσε σε συνάντηση τις ΜΚΟ που ανησυχούν για τη ραγδαία αύξηση των περιστατικών βίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top