Βασίλης Στεφανάκος: «Δεν άγγιξα τον Τσοχατζόπουλο. Δεν θα χτυπούσα ποτέ έναν ηλικιωμένο»

Όλο το παρασκήνιο από την περίεργη υπόθεση που αποκαλύφθηκε χθες

Βασίλης Στεφανάκος: «Δεν άγγιξα τον Τσοχατζόπουλο. Δεν θα χτυπούσα ποτέ έναν ηλικιωμένο»

​Την δική του απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» που ήθελε τον Άκη Τσοχατζόπουλο να έχει πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού στις φυλακές Κορυδαλλού δίνει ο άνθρωπος- κλειδί, καθώς φέρεται να ήταν ο δράστης, Βασίλης Στεφανάκος.

Ο άνθρωπος που κατηγορήθηκε πως ξυλοκόπησε τον 77χρονο πρώην υπουργό, ξεκαθαρίζει τι πραγματικά συνέβη στη Στ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

«Λογοφέραμε αλλά δεν τον άγγιξα. Δεν θα χτυπούσα ποτέ έναν ηλικιωμένο άνθρωπο. Από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να είναι ενοχλητικός. Σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) πήγαμε στον εισαγγελέα των φυλακών, για εξηγήσεις, καθώς διετάχθη πειθαρχική έρευνα. Το μεταξύ μας επεισόδιο χαρακτηρίστηκε λήξαν, αφού ούτε εκείνος είπε πως χειροδίκησα εναντίον του».

Όσο για την υποτιθέμενη μεταφορά του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο νοσοκομείο, ο Βασίλης Στεφανάκος, δηλώνει: «Αυτά είναι αστεία και μόνο που ακούγονται. Το ίδιο βράδυ ο Άκης τριγυρνούσε μέσα στην πτέρυγα».

Ο ίδιος εξηγεί και πως ξεκίνησαν όλα: «Εδώ στη Στ', τη VIP -υποτίθεται- πτέρυγα, πέφτει διαρκώς το ρεύμα από τη χρήση των ανεμιστήρων το καλοκαίρι και των θερμοσυσσωρευτών τον χειμώνα. Κι όταν κόβεται πάμε και σηκώνουμε τις ασφάλειες στον ηλεκτρικό πίνακα. Έτσι έγινε κι εκείνη την ώρα.

Μόλις σήκωσε κάποιος τις ασφάλειες ο Άκης άρχισε να φωνάζει «θα μας κάψετε ζωντανούς όλους εδώ μέσα» και διάφορα άλλα, αφού είναι γνωστός ο οξύθυμος και υπερβολικός χαρακτήρας του. Κι επειδή έχω μια καλή σχέση μαζί του, τον πλησίασα και του ζήτησα να ηρεμήσει. Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και αγριέψαμε...

Όταν διάβασα ότι τον χτύπησα, εξοργίστηκα. Δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε τέτοιου είδους επεισόδια στα 9 χρόνια που είμαι φυλακή. Πόσω μάλλον όταν απέναντί μου βρίσκεται ένας άνθρωπος 77 ετών».

Ο ίδιος επισημαίνει πως «ο καθένας μας εδώ μέσα βρίσκεται για κάποιον λόγο. Δεύτερο δικαστήριο, εκτός από τους παιδεραστές και τους βιαστές, δεν πρόκειται να στήσω για τον οποιονδήποτε, αρκεί να με σέβεται όπως τον σέβομαι εγώ».

Ποιος είναι ο Βασίλης Στεφανάκος

Ο έγκλειστος βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος, ο φερόμενος ως «νονός των νονών», ο «αρχηγός της Greek Mafia», ο «φίλος των Πυρήνων», όπως τον έχουν χαρακτηρίσει κατά καιρούς οι διωκτ��κές αρχές, έχει πλούσιο «βιογραφικό».

Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, πριν τον συλλάβουν τελικά τον Ιανουάριο του 2008: το ένα για την ηθική αυτουργία των Κώστα Κουτελιέρη και Γιάννη Κάτσιου στο Περιστέρι και το άλλο για την απόδραση των Αλκέτ Ριζάι και Βασίλη Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.

stefanakos2-400x267.jpg
Παράλληλα, σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για σύσταση και συμμορία, εκβιάσεις και επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Τελευταία καταδίκη του ήταν στις 14 Δεκεμβρίου 2006 (σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για τη μεγάλη υπόθεση με τους 44 κατηγορούμενους για προστασία και λαθρεμπόριο που πιάστηκαν το 2002).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top