"Χωματερή" το Ολυμπιακό Χωριό-Το άλλοτε διαμάντι στο έλεος της εγκατάλειψης

ΑΥΤΟΨΙΑ του STAR

​Σε χωματερή έχει με��ατραπεί το Oλυμπιακό Xωριό στους Θρακομακεδόνες. Το άλλοτε διαμάντι των Oλυμπιακών Aγώνων του 2004, στο οποίο σήμερα κατοικούν 10.000 άνθρωποι έχει μετατραπεί σε μια πόλη-φάντασμα. Το STAR πραγματοποίησε αυτοψία και μίλησε με τους κατοίκους, οι οποίοι φωνάζουν πως η πολιτεία τους έχει εγκαταλείψει στη μοίρα τους.

Αρκεί μια βόλτα στους δρόμους του Oλυμπιακού Xωριού για να ανακαλύψεις τι θα πει ερήμωση και εγκατάλειψη. Σπασμένες ταμπέλες, λάμπες, παγκάκια, σκουπίδια και εστίες μόλυνσης σε κάθε γωνιά. Ολυμπιακές εγκαταστάσεις σαπίζουν πνιγμένες στα ξερόχορτα.

Μια πόλη φάντασμα και ένα ξέφραγο αμπέλι χωρίς αστυνόμευση. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι κάθε βράδυ ασυνείδητοι λεηλατούν εγκαταστάσεις που κόστισαν εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λα��.

Όσο για τις παιδικές χαρές; Εκεί υπάρχουν σπασμένες τσουλήθρες, σάπιες τραμπάλες και κούνιες. Όσο για τους μεγαλύτερους, η μόνη διέξοδος μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό είναι ένα ψιλικατζίδικο, ένας φούρνος, ένα χρωματοπωλείο και ένα σουβλατζίδικο. Μόνο αυτά έχουν μείνει.

Τα λιγοστά καταστήματα που δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι χωρίς να χρειάζεται να βγαίνουν από το χωριό έχουν κατεβασμένα ρολά και σπασμένες τζαμαρίες.

Τα σπασμένα τζάμια δεν έχουν αντικατασταθεί ούτε έχουν μαζευτεί από το έδαφος και έχουν μετατραπεί σε κοφτερές λεπίδες.

Οι οικογένειες στις οποίες παραχωρήθηκαν αυτές οι κατοικίες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ζητούν απαντήσεις από το υπουργείο εργασίας αλλά και από το Δήμο Αχαρνών στον οποίο ανήκει διοικητικά το χωριό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top