Ταξίδι στη δεκαετία του '60 με ένα λεωφορείο εποχής!

ΔΕΙΤΕ το αποκλειστικό ρεπορτάζ του STAR

Ταξίδι στη δεκαετία του

Στα χέρια των αδελφών Λαζαρόπουλου, του Χάρη και του Βαγγέλη, έπεσαν τα παλιά Αθηναϊκά λεωφορεία. Αυτοί είναι που κρ��βονται πίσω από την αποκατάσταση και συντήρηση των παλιών αυτών μέσων μεταφοράς και η κάμερα του Star, βρέθηκε στο παλιό αμαξοποιείο, εκεί.. όπου γίνεται η συντήρησή τους.

«Η οικογένεια της μητέρας μου ήταν από τους πρώτους λεωφορειούχους στον Πειραιά τη δεκαετία του 20. Όταν ξεκίνησε η ιστορία της κρατικοποίησης των συγκοινωνιών στην Αθήνα, είπαμε ότι θα κρατήσουμε τιμής ένεκεν ένα από τα δύο λεωφορεία που είχε η οικογένεια. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να σώσουμε ούτε ένα.

Τελικά το 1995 μαζί με τον αδερφό μου Βαγγέλη πήραμε το πρώτο μας λεωφορείο αλλά δε μείναμε εκεί. Τα τρία έχουν γίνει σήμερα 17. Το κάθε ένα έχει μια διαφορετική ιστορία και κατασκευή», σημειώνει ο Χάρης Λαζαρόπουλος.

Τα παλιά λεωφορεία επίσης απέχουν πολύ από τα σύγχρονα.

«Καταρχήν υπήρχε το γραφειάκι του εισπράκτορα και το εικονοστάσι», προσθέτει.

Εκτός, όμως, από τα ιδιαίτερα μορφολογικά τους στοιχεία, τα λεωφορεία του 60' διαθέτουν και κάτι ακόμα που δεν έχουν τα λεωφορεία του σήμερα... Μεγάλη ιστορία!

Ωστόσο, όπως μας λέει ο κύριος Λαζαρόπουλος, η πολιτεία δεν τους παρέχει ένα σταθερό χώρο φύλαξης ή ακόμα κι έκθεσης των -πολύτιμων- πια αυτών αντικειμένων.

Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του STAR.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top