Διαμαρτυρία στο κέντρο φιλοξενίας στο Πολύκαστρο-Τα μάζεψαν και έφυγαν εκατοντάδες μετανάστες

Τι θα γίνει τελικά

Διαμαρτυρία στο κέντρο φιλοξενίας στο Πολύκαστρο-Τα μάζεψαν και έφυγαν εκατοντάδες μετανάστες

Με... καζάνι που βράζει μοιάζει η κατάσταση στο hot spot της Νέας Καβάλας, στο Κιλκίς. Τετρακόσιοι περίπου Κούρδοι από το Βόρειο Ιράκ εγκατέλειψαν σήμερα το κέντρο φιλοξενίας, προκειμένου να μεταφερθούν κάπου αλλού, ώστε να συνυπάρξουν, όπως λένε, με άτομα της ίδιας εθνοθρησκευτικής ομάδας.

Ταλαιπωρημένες γυναίκες και αθώες φατσούλες περίμεναν από το πρωί ένα λεωφορείο μέχρι να βρεθεί κάποιος άλλος χώρος να τους υποδεχτεί. Τελικά σύμφωνα με πληροφορίες του STAR μέχρι αύριο το πρωί θα έχουν μεταφερθεί σε κέντρο φιλοξενίας στις Σέρρες.

Όπως αποκαλύπτουν στην κάμερα, ο... ακήρυχτος πόλεμος με άλλους πρόσφυγες, λόγω εθνοθρησκευτικών διαφορών έχει αγριέψει πολύ...

«Κάθε μέρα έχουμε απειλές. "Θα σας σκοτώσουμε... Θα κάψουμε τις σκηνές σας". Χθες μας είπαν "Όλοι έξω, θέλουμε να διαδηλώσουμε". Εμείς δεν θέλουμε διαδήλωση...»

Με τον τίτλο " Η Ελλάδα ζητά "Plan B" , λόγω των τουρκικών απειλών" η Bild αποκάλυψε τις ανησυχίες του Γιάννη Μουζάλα σχετικά με τη στάση της Άγκυρας στο προσφυγικό.

O αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής ωστόσο, διευκρίνισε πως ουδέποτε αναφέρθηκε σε... plan Β. Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα, δήλωσε πως η Αθήνα παρακολουθεί "ανήσυχη" το ενδεχόμενο κατάρρευσης ��ης συμφωνίας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη κίνησης στο πεδίο της ανακατανομής προσφύγων, μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Κι όλα αυτά ενώ οι προσφυγικές ροές από τα παράλια της Τουρκίας στα νησιά του Αιγαίου μέρα με τη μέρα αυξάνονται. Μόνο το τελευταίο 24ωρο 119 άτομα έφτασαν στη Λέσβο και τη Χίο. Με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας... ακόμα σε ισχύ, 3627 άνθρωποι βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο, 2.737 στη Χίο και 1033 στη Σάμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top