Δικαστές εναντίον Πολάκη: «Απαξιώνει την ελληνική Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της»

ΔΕΙΤΕ την ανακοίνωση τους

Σκληρή ήταν η απάντηση πέντε δικαστικών ενώσεων στα όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για την Δικαιοσύνη.

Με αφορμή τα όσα είπε για την σύλληψη του διευθυντή και του υποδιευθυντή του νοσοκομείου Τρικάλων, δικαστές και εισαγγελείς κατακεραυνώνουν τον συγκεκριμένο υπουργό καταλογίζοντας του, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει αντίληψη των συνεπειών όσων λέει.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι δηλώσεις Πολάκη «είναι αντίθετες με το νομικό πολιτισμό μας, εκφράζουν απαξίωση στην ελληνική δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της».

Παράλληλα τονίζουν ότι η στάση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας υποδηλώνει «νοοτροπίες και πρακτικές που δεν συνάδουν με τη θεμελιώδη αρχή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αυτή της διάκρισης των λειτουργιών σε δικαστική, νομοθετική, εκτελεστική» και «εγείρουν ζητήματα συνταγματικής ασέβειας στους θεσμούς»

Η ανακοίνωση-κόλαφος των δικαστικών ενώσεων έχει ως εξής:

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αθήνα 3-8-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι δηλώσεις και τοποθετήσεις του Yπουργού Πολάκη, με αφορμή την υπόθεση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση σε υποθέσεις που αφορούν πολίτες και τον φυσικό δικαστή τους.

Οι δηλώσεις και τοποθετήσεις αυτές εκτός του ότι μαρτυρούν έλλειψη στοιχειώδους αντιλήψεως των συνεπειών τους, είναι αντίθετες με το νομικό πολιτισμό μας, εκφράζουν απαξίωση στην ελληνική δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά νοοτροπίες και πρακτικές που δεν συνάδουν με τη θεμελιώδη αρχή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αυτή της διάκρισης των λειτουργιών σε δικαστική, νομοθετική, εκτελεστική, εγείρουν ζητήματα συνταγματικής ασέβειας στους θεσμούς και αγνοούν ότι, κατά το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής συνέχεται κατ΄ ανάγκη με τον συνταγματικό έλεγχο και τον έλεγχο νομιμότητας, που είναι έργο της δικαστικής λειτουργίας, η οποία αποτελεί αναγκαία συνιστώσα και αναπόσπαστο στοιχείο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας σε όλες τις δημοκρατικές χώρες.

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων

Χριστόφορος Σεβαστίδης Πρόεδρος Πρωτοδικών

Ευθύμιος Αντωνόπουλος Σύμβουλος του Σ.τ.Ε

Ειρήνη Γιανναδάκη Πρόεδρος Εφετών

Ασημίνα Σαντοριναίου Σύμβουλος Ε.Σ

Χρήστος Μητκίδης Σύμβουλος του Ν.Σ.Κ

Να σας υπενθυμίσουμε ότι όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των δύο στελεχών τα μεσάνυχτα της Κυριακής, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο εργολάβος καθαριότητας και προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το δικαστήριο γιατί προσελήφθησαν καθαρίστριες με ατομικές συμβάσεις.

Στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ο υπουργός Υγείας αμφισβήτησε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Δείτε εδώ περισσότερα:ΝΕΑ ΠΥΡΑ Πολάκη για Δικαιοσύνη και αστυνομία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top