​NΤΡΟΠΗ! Έκαναν hot spot το θρυλικό Αρσάκειο στο κέντρο της Αθήνας!

Υγειονομική βόμβα στην καρδιά της πρωτεύουσας

​NΤΡΟΠΗ!  Έκαναν hot spot το θρυλικό Αρσάκειο στο κέντρο της Αθήνας!

Σε αποθήκη ψυχών έχει μετατραπεί το παλιό Αρσάκειο, το ιστορικό κτήριο της Αχαρνών, με τους μετανάστες να κοιμούνται μέσα σε σκουπίδια παρέα με τα ποντίκια!

Το παλιό Αρσάκειο στην καρδιά της Αθήνας, έχει γίνει αυτοσχέδιο hot spot προσφύγων και μεταναστών.

Οι εικόνες είναι εφιαλτικές: δεκάδες ταλαιπωρημένοι άνθρωποι ζουν στοιβαγμένοι κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής με τη δυσωδία να αναδίδεται από παντού και να γίνεται αντιληπτή ακόμα και από διερχόμενους.

Το ιστορικό κτίριο του Αρσάκειου που ήταν εγκαταλελειμμένο και αφύλακτο, γέμισε με πρόσφυγες που έφυγαν κυρίως από την πλατεία Αμερικής.

Η καθημερινότητά τους σχεδόν … βάρβαρη. Πλένουν τα ρούχα τους και τα απλώνουν στα παράθυρα ενώ ουρούν ακόμη και στην αυλή του κτηρίου. Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι φοβούνται για ασθένειες.

Η ιστορία του εν λόγω κτιρίου

Αναγέρθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1850 και στην αρχή φιλοξενούσε βιβλιοθήκη αλλά και τις πρώτες τάξεις του Αρσάκειου Θηλέων, μέχρι που το σχολείο μετακόμισε στο κεντρικό μεγαλύτερο κτίριο της οδού Σταδίου. Πέρασε σχεδόν ένας αιώνας ώστε και πάλι το κτίσμα να γεμίσει ζωή στα τέλη Νοεμβρίου του 1973, όταν εκεί μεταφέρθηκε το Δεύτερο Γυμνάσιο Αρρένων που στεγαζόταν κάτω από την πλατεία Βικτωρίας. Σήμερα το κτίριο παραμένει κενό με το ιδιοκτησιακό του καθεστώς να είναι ασαφές μεταξύ κληρονόμων, Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων και Δήμου Αθηναίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top