Δύσκολη και αυτή η νύχτα στην Β. Εύβοια- Ετοιμότητα για ενδεχόμενη εκκένωση της Λίμνης!

Στο έλεος της φωτιάς η περιοχή/Πρώρη ανάρτηση: 31/07/2016 22:00

Στο έλεος της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή της Φαράκλας βρίσκεται η βόρεια Εύβοια, καθώς η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Και αυτή η νύχτα για τους κατοίκους της περιοχής αναμένεται δραματική!

ΦΩΤΙΑ-10.jpg
Δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες και προσπαθούν να κρατήσουν οριοθετημένη τη φωτιά προκειμένου να μην απειλήσει την κωμόπολη της Λίμνης, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται το οχηματογωγό Καπετάν Αριστείδης σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθεί.

ΦΩΤΙΑ-5.jpg

Μάλιστα, σύμφωνα με πληφορορίες, η πυρκαγιά έφτασε σε απόσταση λίγων μέτρων από το Λύκειο Λίμνης.

Σημειώνεται ότι πολλοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στην περιοχή των Κατουνίων. Πρόκειται για έναν οικισμό που βρίσκεται έξω από τη λίμνη, όπου και έχει καταστραφεί ένα σπίτι.

16908743.jpg
Οι περιοχές στις οποίες η πυρκαγιά αναπτύσσεται ιδιαίτερα έντονα είναι από τη Λίμνη Ευβοίας μέχρι τα Κατούνια και προς βορρά στο σημείο έναρξής της.

Στην επιχείρηση για την κατάσβεσή της συμμετέχουν: 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, 27 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 7 χωματουργικά μηχανήματα

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι ισχυροί άνεμοι, η πυκνή βλάστηση, η τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης αλλά και το ανάγλυφο ήταν οι αιτίες που η πυρκαγιά έλαβε μεγάλες διαστάσεις.

Ήδη πάντως η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη από την πύρινη λαίλαπα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερα από 20.000 στρέμματα δάσους να έχουν γίνει στάχτη.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top