ΜΑΚΕΤΑ αποδεικνύεται το νοσοκομείο Σαντορίνης; Το εγκαινίασαν άρον άρον και υπολειτουργεί!

Τα κενά αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο

Μεγάλες ελλείψεις διαπιστώνονται στο νοσοκομείο Σαντορίνης, κατά τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας του.

Μετά τη διακομιδή της γυναίκας που αναγκάστηκε να γεννήσει στην Κρήτη, καθώς δεν υπήρχε γυναικολόγος στο νοσοκομείο, τα κενά αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο.

Την έλλειψη προσωπικού σχεδόν σε όλες τις μονάδες του νοσοκομείου κατήγγειλε και ο Ιατρικός Σύλλογος, ενώ όπως είχε καταγγείλει εξαρχής η ΠΟΕΔΗΝ ουσιαστικά το Κέντρο Υγείας της Σαντορίνης μεταφέρθηκε σε καλύτερο κτίριο.

Ανάμεσα στα προβλήματα είναι η έκδοση αποτελεσμάτων εργαστηριακών εξετάσεων ελλείψει μηχανοργάνωσης, το ότι δεν λειτουργούν τα χειρουργεία και δεν καλύπτονται οι εφημερ��ες λόγω έλλειψης γιατρών.

«Το ζήτημα της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και πρέπει το Υπουργείο Υγείας να δείξει την απαραίτητη σοβαρότητα, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η Δημόσια Υγεία» είχε επισημάνει ο ΙΣΑ σε ανακοίνωσή του.

Όπως δήλωσε στο STAR, o Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης: «Στις εποχές που διανύουμε, το τελευταίο που θέλει ο κόσμος είναι ψέματα. Είναι κρίμα να υπάρχει ένα νοσοκομείο- κόσμημα, σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό και να είναι τόσο υποστελεχωμένο σε προσωπικό. Καλούμε το Υπουργείο να προχωρήσει στις προσλήψεις που χρειάζονται ώστε να εξυπηρετούνται πραγματικά οι κάτοικοι των νησιών».

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Παπακωστοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top