ΕΛΕΟΣ με τους καταληψίες! Ξαναμπο��καραν σε Σχολή του ΑΠΘ

Κατέλαβαν τμήμα της Σχολής Καλών Τεχνών

​Δεν πρόλαβε καλά καλά να αδειάσει ο προαύλιος χώρος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από μέλη του «Νο Βοrder», -τα οποία είχαν κατασκηνώσει για μέρες έξω από το κτίριο-, τώρα ένα άλλο κτίριο του ΑΠΘ τελεί υπό κατάληψη.

Το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, επί της Eγνατίας οδού, κατέλαβαν αντιεξουσιαστές στη Θεσσαλονίκη, μετά την πορεία που έκαναν στους δρόμους της συμπρωτεύουσας, χθες το βράδυ.

Οι διαδηλωτές, αφού κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξαν στο Τμήμα Θεάτρου, το οποίο κατέλαβαν, αφού έσπασαν τις κλειδαριές στον εξωτερικό χώρο.

Παράλληλα εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν ότι ο χώρος αυτός θα μετατραπεί σε κέντρο α��ώνα για τις επόμενες κινήσεις τους.

Η ανακοίνωσή τους:

Εντωμεταξύ, αντιεξουσιαστές, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ως αντανακλαστική κίνηση στην εκκένωση των τριών καταλήψεων, προχώρησαν στην κατάληψη της παλιάς εγκαταλελειμμένης ταβέρνας ΛΑΔΑ στις 40 εκκλησιές της Θεσσαλονίκης, στην πάροδο Σκουφά δίπλα στο θέατρο της Γης.
«Αντιπροτείνοντας με αυτό τον τρόπο ένα κάλεσμα για πραγματοποίηση καταλήψεων σε όλη τη πόλη με σκοπό να αντιληφθούν όλοι πώς με την εκκένωση μιας κατάληψης δεν παραμένουμε αδρανείς, ούτε φοβόμαστε Αντίθετα απαντάμε με καινούριες και περισσότερες καταλήψεις, Πρέπει να αντιληφθούν πως οι καταλήψεις είναι το μόνο μέσο του αγώνα μας και όχι αυτοσκοπός. Από εγκαταλελειμμένους τοίχους γεννιούνται πολιτικές καταλήψεις. Όσο ακόμα είμαστε ελεύθεροι λοιπόν θα δημιουργούμε καινούριες όσο εξαφανίζουν/γκρεμίζουν τις παλιές.
Καλούμε όλους τους συντρόφους να έρθουν και να προσφέρουν εργασία στη ΛΑΔΑ γιατί θεωρούμε ότι είναι μέρος με προοπτικές, αλλά και να δημιουργηθούν νέες καταλήψεις προσφύγων ώστε να προκληθεί αναταραχή στους καταστολές αλλά και να αποδείξουμε πώς θα απαντάμε πάντα έμπρακτα στις επιθέσεις στα σπίτια της αναρχίας. Εμείς κάναμε μόνο την αρχή 10άδες,100άδες,1000άδες καταλήψεις

Η Θεσσαλονίκη απαντά δεν θυματοποιείται» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top