Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πυροσβεστών έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Συναντήθηκαν με τον Νίκο Τόσκα- Ποιά τα αιτήματά τους

Έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαδήλωσαν οι πυροσβέστες και στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον υπουργό Νίκο Τόσκα.

Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι οι ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας για τους ίδιους και η καλύτερη πυρασφάλεια για το λαό.

Σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (Ε.Α.Κ.Π.), οι πυροσβέστες διαμαρτύρονται για τις μεγάλες μειώσεις του μισθού τους, τα επιδόματα και την φορολογία, καθώς και για τις μεγάλες ελλείψεις λόγω της υποχρηματοδότησης της υπηρεσίας τους.

Οι ίδιοι καταγγέλουν πως υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις σε μόνιμο προσωπικό και πως η κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, το μόνο που κάνει είναι να προωθεί νέο σύστημα μεταθέσεων προκειμένου να μετακινεί τους πυροσβέστες όπου και όποτε θέλει για την κάλυψη των κενών.

Εκπρόσωποι των Πυροσβεστών ζήτησαν και είδαν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα στον οποίο μεταβίβασαν μέσω υπομνήματος τους τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top