Πλατύ: ​Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκτακτων εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Διαμαρτύρονται για την πρόθεση της διοίκησης να αναθέσει τη λειτουργία του εργοστασίου σε εργολάβο

​Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ, τα μέλη του σωματείου έκτακτων εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων Ζάχαρης εργοστασίου Πλατέος “Η Ενότητα “.

Οι έκτακτοι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την πρόθεση της διοίκησης της Βιομηχανίας να αναθέσει τη συντήρηση και την λειτουργία του εργοστασίου σε εργολάβο, καθώς με αυτόν τον τρόπο παρακάμπτει τις διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, που ήταν η συνήθης πρακτική για την στελέχωση του εργοστασίου με έκτακτο προσωπικό για πάρα πολλά χρόνια.

Όπως επισημαίνεται οι προσλήψεις για φέτος έχουν καθυστερήσει σημαντικά, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την λειτουργία του εργοστασίου και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Σε περίπτωση ανάθεσης της λειτουργίας της μονάδας στο Πλατύ σε εργολάβο, η γενική συνέλευση των έκτακτων εργαζομένων έχει αποφασίσει απόφαση να μην συμμετάσχει σε καμιά διαδικασία πρόσληψης που θα γίνει εκτός ΑΣΕΠ.

Το Δ.Σ των έκτακτων εργαζομένων παρέδωσε στον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του εργοστασίου, επιστολή διαμαρτυρίας στην οποία αναφέρεται ότι αντιτίθεται στις μεθοδεύσεις της διοίκησης για τις προσλήψεις του εκτάκτου προσωπικού. Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του εργοστασίου δήλωσε ότι θεωρεί απαραίτητη την πρόσληψη των έκτακτων εργαζομένων για την σωστή λειτουργία του εργοστασίου, αλλά δήλωσε αναρμόδιος να επιλύσει το πρόβ��ημα και τους παρέπεμψε στην διοίκηση της ΕΒΖ.

πηγή: emvolos

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top