ΡΑΓΙΣΑΝ ΚΑΡΔΙΕΣ στην κηδεία του 18χρονου Χουσεΐν, του ελληνόπουλου που σκοτώθηκε στο Μόναχο!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

ΡΑΓΙΣΑΝ ΚΑΡΔΙΕΣ στην κηδεία του 18χρονου Χουσεΐν, του ελληνόπουλου που σκοτώθηκε στο Μόναχο!

​Σύσσωμο το χωριό Άρατος στο νομό Ροδόπης αποχαιρέτησε σήμερα τον 18χρονο Χουσεΐν, το ελληνόπουλο που έπεσε νεκρό κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Μόναχο και θυσιάστηκε για να σώσει την αδελφή του!

Τραγικές φιγούρες η μαμά του, τα δύο του αδέρφια και οι στενοί του συγγενείς που έφτασαν από το Μόναχο και συνόδευσαν το γελαστό παιδί στην τελευταία του κατοικία.

Ο πατέρας του εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Γερμανίας μετά την καρδιακή προσβολή που υπέστη την ημέρα του μακελειού!

Στο πατρικό του σπίτι τα θερμά συλλυπητήριά τους εξέφρασαν ο μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμων, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και ο επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας, Σταμάτης Κουρούδης. Στεφάνια με τα θερμά τους συλλυπητήρια έστειλαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Βουλή των Ελλήνων, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το χρονικό

Ο Χουσεΐν Νταϊτσίκ, Έλληνας της Δυτικής Θράκης, έπεσε νεκρός από τα πυρά του Ali David Sonboly. Πυροβολώντας αδιακρίτως, "τυφλωμένος" από το μίσος, ο Ιρανογερμανός δράστης σκότωσε εννέα αθώους ανθρώπους πριν τελικά αφαιρέσει και την δική του ζωή. Ο Χουσεΐν Νταϊτσίκ ήταν ένα από τα εννέα θύματα, με την προσωπική του ιστορία να συγκινεί.

Ο άτυχος 18χρονος κατάγονταν από το χωριό Άρατος της Ροδόπης και σύμφωνα με την ίδια πηγή είχε γεννηθεί το 1999 και ζούσε στο Μόναχο μαζί με τους γονείς και τα δύο αδέρφια του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χουσεΐν Νταϊτσίκ βρέθηκε στο εμπορικό Κέντρο του Μονάχου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής με την αδελφή του προκειμένου να κάνουν τα τελευταία τους ψώνια πριν την αναχώρηση τους για τι�� καλοκαιρινές τους διακοπές στο χωριό του, 15 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή. Ο Χουσεΐν ήταν ένα από τα τρίδυμα παιδιά της οικογένειας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του χωριού του στη Ροδόπη, η γιαγιά του Χουσεΐν περίμενε πώς και πώς τα εγγόνια της που θα έρχονταν αυτή τη βδομάδα για διακοπές.

Όπως αναφέρει φίλος του πατέρα του Χουσεΐν η γιαγιά του, αγνοώντας το τραγικό παιχνίδι που είχε επιφυλάξει η μοίρα στην οικογένεια της, πήγε και ψώνισε φασολάκια για να τα μαγειρέψει επειδή “αρέσουν στα παιδιά”.

Γείτονες που τη συνάντησαν την μοιραία ημέρα δεν βρήκαν το κουράγιο να της πουν την οδυνηρή αλήθεια.

Ο βίαιος και πρόωρος θάνατος του 18χρονου νεαρού σκόρπισε τη θλίψη στο χωριό της Δυτικής Θράκης ενώ οι άνθρωποι που τον γνώριζαν κάνουν λόγο για ένα πολύ καλό και ήσυχο παιδί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top