Θρήνος στην Πάτρα: Το συγκινητικό μήνυμα της Πελαγίας Θεοδωροπούλου-Πέθανε στα 42 της

Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη

Θρήνος στην Πάτρα: Το συγκινητικό μήνυμα της Πελαγίας Θεοδωροπούλου-Πέθανε στα 42 της

​Στα 42 της μόλις χρόνια έφυγε από την ζωή η Πελαγία Θεοδωροπούλου έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο και βυθίστηκε στο πένθος όλη η Πάτρα.

Η Πελαγία υπήρξε επί σειρά ετών αντιπρόεδρος του ΣΟΨΥ Πάτρας (Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία). Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη 28 Ιουλίου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στην Εγλυκάδα Πατρών στις 17.00.

Η πρώην πρόεδρος του ΣΟΨΥ Πάτρας, Αγγέλα Τριανταφύλλου, επιστήθια φίλη της και συνοδοιπόρος την αποχαιρέτησε στο facebook με συγκινητικό τρόπο:

«Έφυγε σήμερα η Πελαγία μας, το γενναίο κορίτσι μας, αφού πάλεψε με χαμόγελο όλα της τα προβλήματα, σωματικά και ψυχικά. Η Πελαγία υπήρξε από τα πρώτα μέλη του ΣΟΨΥ ΠΑΤΡΑΣ και διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. επί σειρά ετών, πρότυπο δύναμης και αγωνιστικότητας για όλους μας. Ήταν η κολλητή μου, το φιλαράκι μου, ο δικός μου άνθρωπος. Καλό σου ταξίδι, κορίτσι μου!! Ξεκουράσου τώρα, με τον καφέ σου και το τσιγάρο σου!!!»

Συγκλονιστικό είναι όμως και το τελευταίο μήνυμα της Πελαγίας Θεοδωροπούλου:

«Το στίγμα μ' έχει ταλαιπωρήσει σε όλους τους τομείς της ζωής μου: επαγγελματικά, κοινωνικά, προσωπικά αλλά και οικογενειακά. Δεν είναι η ασθένεια και τα συμπτώματα αλλά το στίγμα που βιώνουμε. «Αυτός είναι τρελός», δεν υπάρχει χειρότερη φράση από αυτή. Ο κόσμος θεωρεί ότι όποιος έχει ψυχική διαταραχή είναι επικίνδυν��ς και κάνει κακό στον άλλο. Δε φτάνει που έχει το πρόβλημα του και τις δυσκολίες, έχει ν' ακούσει και τι λέει η κοινωνία για κείνον. Η κοινωνία φοβάται, δεν είναι ενημερωμένη. Στα άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχικό πρόβλημα, έχω να τους πω να κάνουν προσπάθεια και να μην είναι κλεισμένοι στο σπίτι τους, να ζητήσουν βοήθεια, να μην τους πάρει από κάτω.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top