Υπηρεσία Ασύλου: Πήραν ΑΝΑΒΟΛΗ για τις συνεντεύξεις οι 8 Τούρκοι Αξιωματικοί- ΜΑΘΕΤΕ για ΠΟΤΕ

Στο Ολυμπιακό χωριό θα μένουν μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία- Πρώτη ανάρτηση 09:08

Υπηρεσία Ασύλου: Πήραν ΑΝΑΒΟΛΗ για τις συνεντεύξεις οι 8 Τούρκοι Αξιωματικοί- ΜΑΘΕΤΕ για ΠΟΤΕ

Στην Υπηρεσία Ασύλου, οδηγήθηκαν οι δύο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, σήμερα το πρωί, όπως αναμενόταν άλλωστε, προκειμένου να δώσουν συνεντεύξεις για την χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Ωστόσο, η διαδικασία δεν ξεκίνησε καν, καθώς οι δικηγόροι των στρατιωτικών υπέβαλαν αίτημα για αναβολή, το οποίο και έγινε δεκτό. Οι συνεντεύξεις τους αναβλήθηκαν για τις 19, 23, 24 και 25 Αυγούστου. Η δικηγόρος τους, κα Λία Μαρινάκη, επισήμανε ότι «ζήτησαν χρόνο για καλύτερη προετοιμασία στις συνεντεύξεις τους», ενώ χαρακτήρισε «θετικό το γεγονός της αναβολής, καθώς μέσα στο διάστημα ενός μήνα, θα έχουμε καλύτερη εικόνα για τις αποφάσεις της Τουρκίας, όσον αφορά στην επαναφορά της θανατικής ποινής, αλλά και για την τύχη των οικογενειών τους».

Η διαδικασία προέβλεπε ότι σήμερα θα παρευρίσκονταν οι δύο από τους οκτώ και ανά δύο θα εμφανίζονταν στην υπηρεσία ασύλου. Όπως κι έγινε. Μάλιστα, οι στρατιωτικοί μπήκαν στην υπηρεσία από άλλη είσοδο, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία.

Οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί θα βρίσκονται στο Ολυμπιακό χωριό, όπου διαμένουν ως διοικητικοί κρατούμενοι, όπως επισήμανε η δικηγόρος τους, «υπό άριστες συνθήκες».

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ευσταθίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top